20 Ara 2023

250. Yılda 250 Haber

İTÜ’nün 250. Yılı olan 2023’te, İTÜ Haberler zengin içeriğiyle 250’ye yakın haber üretti. İTÜ’lülerin başarıları, yayınlanan haberler arasında en yüksek paya sahip oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İletişim Direktörlüğü çatısı altında yayınlarını sürdüren İTÜ Haberler; akademik başarılardan öğrenci etkinliklerine, spor faaliyetlerinden sanata kadar birçok farklı alanda yaptığı haberlerle 2023 yılı boyunca 250’ye yakın özgün habere yer verdi.

250. Yıl’da Etkinlikler ve fazlası

İTÜ’nün ev sahipliği yaptığı ya da paydaş olduğu 60’a yakın kongre, sempozyum gibi akademik etkinlik ve öğrenci kulüpleri ve takımlarının gerçekleştirdiği 25’e yakın etkinlik İTÜ Haberler sayfasında yerini aldı.

Üniversitemizde 2023’te düzenlenen yaklaşık 10 sosyal temalı etkinlik ve 10 spor etkinliği İTÜ Haberler’de kendisine yer buldu. Kahramanmaraş Depremlerinin ardından İTÜ’nün hazırladığı deprem raporları ve düzenlediği yardım faaliyetleri gibi konularda da 10 haberle kamuoyu bilgilendirildi.

Başarı ve ödüller

Üniversite tercih ve tanıtımında İTÜ’nün elde ettiği başarılı sonuçlar, akademik derecelendirmelerde İTÜ’nün yükselişi, İTÜ’nün kurumsal olarak kazandığı ödüller ve akreditasyon sonuçları, İTÜ’de hayata geçirilen ülkemizin ilkleri gibi başlıklarda yaklaşık 25 haber 2023 yılında İTÜ Haberler’de okuyucuların ilgisini kazandı.

İTÜ’nün “Geleceği Dönüştürme” vizyonunun önemli bir parçası olan üniversite-sanayi işbirliği ve üniversiteler arası işbirliği çalışmaları üzerine yaklaşık 15 haber yapıldı.

İTÜ Haberler’de 2023 yılında hazırlanan yaklaşık 75 haber İTÜ’lü akademisyen ve öğrenci ve mezunlarının ulusal ve uluslararası alanda kazandığı akademik başarı ve ödüller, öğrenci kulüpleri ve proje takımlarının yarışmalardaki başarıları, İTÜ’lü spor takımları ve öğrencilerimizin turnuva ve şampiyona başarılarını konu edindi.

250. Yıl coşkusu

İTÜ, kuruluşunun 250. Yılı olan 2023 boyunca çok kapsamlı etkinliklere ve çalışmalara imza attı. İTÜ Müzesi’nin açılışı, 250. Yıl Anı Yolu, 250. Yıl Bilim Yolu, 250. Yıl Korosu, 250. Yıl Sempozyumu, İTÜ 250. Yıl Belgeselleri ve İTÜ 250. Yıl Külliyatı gibi çalışmalar, İTÜ’nün kültürel alandaki yaptığı önemli çalışmaların başında yer aldı.

İTÜ Haberler’den özel söyleşiler

İTÜ Haberler 2023 yılında, başarılarıyla ve yaptığı önemli çalışmalarla öne çıkan akademisyenlerimizle gerçekleştirdiği özel söyleşilerle ilgi topladı. Haber editörlerimizin öğretim üyelerimizle yaptığı özgün içerikli söyleşiler, ilerleyen dönemlerde de devam edecek.

İTÜ Haberler’e ilgi artıyor

İTÜ’nün dışa açılan yüzü olan İTÜ Haberler, özellikle site trafiğiyle de ön plana çıkıyor. 2023 yılı içinde kamuoyu, İTÜ’ye dair birçok habere İTÜ Haberler kanalıyla erişim olanağı buldu. Yıl boyunca en çok ilgi gören içerikler, “ İTÜ Haberler’e İlgi Günden Güne Artıyor” adlı haberimizde yer aldı.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ