12 Eki 2023

İTÜ Haberler’e İlgi Günden Güne Artıyor

İTÜ Haberler, öğrenciler ve akademiye olduğu kadar kamuoyuna da hitap eden güncel ve ayrıntılı haberleriyle internet kullanıcılarının artan ilgisiyle karşı karşıya.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Haberler, üniversitemizde yapılan bilimsel ve teknik araştırmalardan üniversite tercih dönemindeki tanıtım etkinliklerine, akademik gelişmeler ve işbirliklerinden mezun ve öğrenci başarılarına kadar zengin bir içeriğe ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesindeki bilimsel çalışmaların yanında öğrenci ve mezunlarımızın başarılarına da geniş yer ayıran İTÜ Haberler, her ay yayınladığı ortalama 20 civarında haberiyle özgün içerikler üretmeye devam ediyor.

Üniversitemizin web haber sayfası (haberler.itu.edu.tr) İTÜ’nün 250. yılında paylaştığı haberlerle okuyucuların ilgisini çekiyor. Eylül 2022 – Eylül 2023 arasında en çok okunan haberlerimizden bazıları İTÜ’nün ülkemiz açısından öncü rolünü gözler önüne serdi.

6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerine yönelik ilk rapor İTÜ’den

İTÜ’den 2023 Deprem Raporu” başlıklı haberimizle Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik ülkemizdeki ilk bilimsel ve teknik ön değerlendirme raporu kamuoyunun bilgisiyle paylaşıldı. Haber, 24.665 kullanıcı tarafından 31 binden fazla kez görüntülendi ve sayfamızda en çok okunan haber oldu.

Üniversite tercihinde gençlere İTÜ rehberliği

YKS’ye göre yapılan yerleştirme sonuçlarında İTÜ başarısını açıklayan “Birincilerin Tercihi Yine İTÜ!” haberimiz ise 10 bine yakın görüntülenmeye ulaştı. İTÜ Haberler, üniversite tercihi yapacak öğrenci adayları için yayınladığı haberlerle önemli bir başucu kaynağı oldu. Toplam 5.058 kullanıcı tarafından yaklaşık 7 bin kez görüntülenen “İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri” bütün öğrencilere bölüm seçimi ve kariyer planlaması konularında yol gösterdi.

İTÜ’lü bilim insanları dünyada söz sahibi

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde 51 İTÜ’lü” haberimiz, Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanları listesinde ülkemizi bilimsel başarılarıyla gururlandıran İTÜ’lüleri listeledi. “Kariyer boyu etki” kategorisinde 59, “yıllık etki” kategorisinde ise 51 akademisyenimizin kendisine yer bulduğu liste yaklaşık 10 bin kez görüntülendi.

İTÜ’lü öğrencilere doğru bilgiyi hızla ulaştırmak

İTÜ Haberler, yurtlar gibi konularda yaşanan gelişmelerde öğrencilerimizin ve ailelerinin sağlıklı bilgiye ilk elden ulaşabildiği bir platform oldu. Yurtlar hakkında yapılan “Kamuoyu Duyurusu” yaklaşık 9 bin görüntüleme aldı.

İTÜ Haberler, İTÜ Ailesi’nin tüm paydaşlarının ulusal ve uluslararası ölçekte doğru bilgiye ulaşması için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ