09 Mar 2023

Kamuoyu Duyurusu

Kamuoyu Duyurusu

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem afetinden sonra İTÜ yurtlarında kalan öğrencilerimiz ve aileleri tarafından yurt binaları başta olmak üzere üniversitemizdeki binaların depreme dayanıklı olup olmadığı hakkında inceleme yapılması ve rapor hazırlanması talep edilmiştir.  

Bu amaçla, üniversitemiz ve ilgili bakanlık mevcut yurt ve fakülte binalarını kontrol etmeye başlamıştır. Yapılan incelemeler sırasında geçici kız öğrenci yurdu binasının depreme dayanıksız olduğu ve boşaltılmasının gerektiği anlaşılmıştır. 

Geçici kız öğrenci yurdundaki öğrencilerimiz için üniversite yerleşkelerimizdeki mevcut yurtlar ve konukevinde yer olmadığından dolayı İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşülerek KYK yurdundan yer talep edilmiş ve öğrencilerimiz geçici olarak KYK yurduna yerleştirilmiştir.  

Bütün yurtlarımız dahil olmak üzere üniversitemizin binalarında deprem dayanıklılığı açısından kontroller devam etmektedir. Yurtlarımızda yer açıldığında öğrencilerimiz en kısa sürede yeniden İTÜ yurtlarına yerleştirilecektir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

İTÜ Rektörlüğü

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ