12 Eyl 2024

Personelimize TÜBİTAK’tan Araştırma Bursu

Personelimiz Dr. Ömer Vanlı, hazırladığı proje ile TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu almaya hak kazandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi personelimiz Dr. Ömer Vanlı, hazırlamış olduğu “Çok ölçekli ve 3 modelli grid bazlı modeller kullanılarak Güneydoğu Anadolu bölgesinde iklim değişikliğine karşı buğday verim tahmini” başlıklı bilimsel projesiyle, TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında destek almaya hak kazandı.

Genişleyen nüfusla birlikte artan tarımsal üretime yönelik gereksinimleri karşılamak ve güncel risklere dair çözüm odaklı yaklaşımlar ortaya koymak amacıyla tasarlanan burslu proje, genetik katsayıları bilinen kışlık ekmeklik buğday çeşitlerinin iklim değişikliği etkisi altındaki bölgesel verim tahminlerini tespit etmeyi hedefliyor.