12 Eyl 2024

İTÜ, 17. Pujiang İnovasyon Forumu’nda

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, bilim ve inovasyon ekosistemini bir araya getiren 17. Pujiang İnovasyon Forumu’na katıldı. 7-10 Eylül 2024 tarihlerinde Şanghay’da düzenlenen forum, bilim insanları, teknoloji girişimcileri ve endüstri liderlerini buluşturdu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, 2008’den itibaren küresel boyutta bilim ve inovasyon ekosistemini bir araya getiren 17. Pujiang İnovasyon Forumu’na katıldı. Bilim insanları, endüstri liderleri, teknoloji girişimcileri ve medya temsilcilerini bir araya getiren uluslararası forum, 7-10 Eylül 2024 tarihinde Şanghay’da gerçekleştirildi.

Bu yıl “İnovasyonu Paylaşma ve Geleceği Şekillendirme” temasıyla düzenlenen programın açılışında, küresel boyutta artan risklere vurgu yaparak, risklerin oluşum süreçlerini ve çözüm üretim yöntemlerini ele aldığı konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Mandal, işbirliği ve Ar-Ge odaklı birlikte çalışma kültürünün önemine vurgu yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mandal, ayrıca “Future Materials: Interdisciplinary Innovation and Sustainable Development” oturumunda; “Geleceğin Malzemeleri için Birlikte Geliştirme Temelli İşbirliği Fırsatları” başlıklı sunumumu gerçekleştirdi. “Frontier Technology: Shaping the Future and Innovation Cooperation” oturumunda ise; yenilikçi teknolojilerin etkilerini artırma yollarını ve yenilikçi birlikte geliştirmeye yönelik platformların önemini ele alan bir konuşma gerçekleştirdi. Sunumların yanı sıra, Rektörümüz Prof. Dr. Mandal, forumun bütün oturumlarında, başkanlığını yürüttüğü WAITRO’nun (World Association of Industrial and Technological Research Organisations) ulusal ve uluslararası alanlarda kaldıraç etkisine ve gücüne de vurgu yaptı.

Dört gün boyunca devam eden forumda, bilimsel ve teknolojik inovasyonun dünya ekonomisine katkıları, yapay zekâ, yıkıcı teknolojiler ve modern endüstriyel sistemlerin inşası gibi birçok konuda, alanında uzman isimlerin fikir ve deneyimlerini içeren sunumlara yer verildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ