29 Ağu 2024

İşverenlerin Tercihi Her Zaman İTÜ

Kariyer.net’in “İşveren İlgi Endeksi”nin son analiz sonuçlarına göre üniversite-bölüm bazında Türkiye’de en hızlı işe girenler İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunları...

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), köklü teknik ve bilimsel birikimiyle aday öğrencilerin en fazla ilgi gösterdiği üniversiteler arasında yer alıyor. İTÜ’nün işverenler arasındaki tanınırlığı ve itibarı bu ilgiyi artıran önemli değişkenler arasında.

Kariyer.net sitesinin açıkladığı İşveren İlgi Endeksi’nin 2024 sonuçlarına göre İTÜ Bilgisayar Mühendisliği üniversite-bölüm kombinasyonuna göre en hızlı işe giren mezunlarıyla ilk sırada yer aldı.

Bilgisayar, Endüstri ve Matematik Mühendisliklerine büyük ilgi

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün 82,3 puanla 1. olduğu endekste Endüstri Mühendisliği Bölümü 71,8 puanla 5. olurken Matematik Mühendisliği Bölümü 70,7 puanla 7. sıraya yerleşti. İlk 25 bölüm arasında İTÜ’den İşletme Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği bölümleri de sıralandı.

Kariyer.net İşveren İlgi Endeksi üniversite genel sıralama sonuçlarına göre ise İTÜ, 73,2 endeks puanıyla ilk 10 üniversite arasında bulunuyor.

Endeks, mezunların, üniversite mezuniyetini takip eden ilk 2 yıl içerisinde işe girme hızlarını, işverenlerin hangi üniversite ya da bölüm mezunlarına daha sık ilgi gösterdiklerini belirtmektedir. Sıralamaya ulaşmak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ