22 Ağu 2024

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal Göreve Başladı

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal 21 Ağustos günü Ankara’ya yaptığı ziyarette görevine atandığına dair mazbatayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden teslim aldı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, görevine resmen başladı. 16 Ağustos’ta Resmî Gazete’de yer alan atama kararıyla Prof. Dr. İsmail Koyuncu’dan bayrağı devralan Prof. Dr. Hasan Mandal, 21 Ağustos’ta Ankara’ya yaptığı ziyaretlerle birlikte yoğun mesaisine başladı.

“Bilimsel araştırmalar ve yenilikçi projelere liderlik amacı”

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal’ın Ankara ziyaretlerinin ilk ayağı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu. Prof. Dr. Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır’ı ziyareti sonrasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile bir araya geldi. YÖK Başkanı, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal’a mazbatasını takdim ederek başarı dileklerini ifade etti.

Rektörümüz mazbatasını alırken, sorumluluk vurgusu yaptı: “İstanbul Teknik Üniversitesi’nde rektörlük görevime resmen başlamış olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Bugün, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’dan mazbatamı alarak bu önemli sorumluluğu devraldım. Üniversitemizi daha ileriye taşımak ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak bilimsel araştırmalar ile yenilikçi projelere liderlik etmek amacıyla bu görevi büyük bir heyecan ve sorumlulukla üstleniyorum.”

“Hep birlikte yeni adımlar atacağız”

Rektörümüz, yeni dönemde İTÜ Ailesi’yle birlikte ülkemize ve insanlığa katkılar sunmayı amaçladıklarına da dikkat çekti: “İstanbul Teknik Üniversitesi, tarihi boyunca ülkemizin bilim, mühendislik ve teknoloji alanlarında en önde gelen kurumlardan biri olmuştur. Bu köklü geçmişe sahip üniversitemizin sadece Türkiye’de değil, dünyada da adından söz ettiren projelere imza atması için hep birlikte çalışacağız. İTÜ’nün bilim yolundaki 250 yıllık ilerleyişinde hep birlikte yeni adımlar atacağız, milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak ve insanlığa faydalı çıktılar üretmek için tüm İTÜ Ailesi olarak seferber olacağız…”

Görevine resmen başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Mandal, yeni başarı hikâyeleri yazma hedefini ise şu sözlerle dile getirdi: “Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda daha da güçlü bir konuma gelmesi için önemli projelere imza atacağımıza inanıyorum. Eğitimde, araştırmada ve topluma katkı sunmada yeni başarı hikâyeleri yazmak en büyük hedefimiz olacak. Üniversitemize önemli katkılarda bulunan önceki Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Koyuncu’ya ve 250 yıllık geçmişimizde emeği geçen tüm İTÜ’lülere içtenlikle teşekkür ederim. Bilimin ışığında, hep birlikte araştırmaya ve öğrenmeye devam ederek geleceği birlikte dönüştüreceğiz.”

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ