22 Ağu 2024

İTÜ Hyperbee Takımı’nın İki Yarışmadaki Başarısı

İTÜ Hyperbee Takımı, İsviçre’de EHW Hyperloop Yarışması’nda “Çekiş”, “Yönlendirme” ile “Algı ve Kontrol” kategorilerinde ödül kazandı. Takımımız TEKNOFEST Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda ise ikinci oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri, geleceği dönüştüren teknolojiler tasarlayarak yeni nesil, sürdürebilir ve çevre dostu ulaşım sistemleri tasarlıyor. Bu amaçla projeler geliştiren İTÜ Hyperbee Takımı, yurtdışında ve ülkemizde katıldığı iki yarışmada başarılı sonuçlar elde etti.

İsviçre’de üç ödül

Hyperbee, İsviçre’de 15-21 Temmuz tarihlerinde düzenlenen European Hyperloop Week (EHW) Hyperloop uluslararası yarışmasında gurur verici bir başarıya imza attı. Takımın, Çekiş (Traction), Yönlendirme (Guiding), Algı ve Kontrol (Sense & Control) kategorilerinde kazandığı ödüller İTÜ’lülerin mühendislik alanındaki yetenek ve başarılarının uluslararası bir yansıması olarak dikkat çekti.

“Ülkemizde hyperloop’un geleceği var”

TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK RUTE öncülüğünde 13-17 Ağustos arasında TÜBİTAK’ın Gebze Yerleşkesinde düzenlenen Hyperloop Geliştirme Yarışması’na katılan İTÜ Hyperbee takımımız, yarışmayı ikincilikle tamamladı. Finale kalan 16 takımla birlikte 208 metrelik Hyperloop Geliştirme Test Tüneli’nde yarışan takımımız bu yıl ilk kez verilen Çelik Levitasyon Ödülü’nü kazandı.

İTÜ Hyperbee’de takım kaptanı olarak görev alan Elektrik Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Hamza Bahadır Çelik ve kaptan yardımcısı Fizik Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Tuba Akbulut, takımın elde ettiği başarılı sonuçlara yönelik AA’ya değerlendirmelerde bulundu. Öğrencilerimiz, hyperloop’un yeni bir teknoloji olduğuna dikkat çekti ve ülkemizde öncü olma potansiyeli taşıdığını ifade etti.

Öğrencilerimizi başarıları dolayısıyla tebrik ediyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ