12 Ağu 2024

İTÜ’nün EUNGINEER Projesine AB Erasmus+ Desteği

İTÜ, EUNGINEER projesi ile AB Erasmus+ Jean Monnet Modülleri’nden fon desteği almaya hak kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) koordinatörlüğünde yürütülen “EU Digital Transformation Tools and Policies for Engineering Students Module – EUNGINEER” projesi, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Jean Monnet Faaliyetleri, Jean Monnet Modülleri kapsamında 35.000 avro bütçe ile fonlanmaya hak kazandı.

Yürütücülüğünü, İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Abdül Halim Zaim’in üstlendiği EUNGINEER projesi, İTÜ öğrencileri arasında Avrupa Birliği’nin dijital dönüşüm politikaları ve düzenlemeleri konusundaki bilgi ve farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında, Avrupa Birliği’nin dijital dönüşüme yaklaşımı, sınırları, politikaları ve hukuki düzenlemeleri lisans ve lisansüstü öğrencilere aktarılacak. Dijital ekonomi ve sosyal dönüşümün temelini oluşturan yapay zekâ, blok zincir, büyük veri, siber güvenlik gibi konuların birbiriyle etkileşimi ve bu etkileşimlerin ekonomi üzerindeki etkileri incelenecek.

EUNGINEER projesi, özellikle mühendislik öğrencilerine dijital dönüşüm süreçlerinin ekonomik, teknik ve hukuki boyutlarını aktarmayı hedefliyor. Projenin sonunda, dijital ekonomi dönüşümü alanında faaliyet gösteren akademisyenler ile bu dönüşümden etkilenecek olan paydaşlar arasında işbirliklerinin artırılması, Avrupa Birliği politikalarının eğitmenler ve öğrenciler tarafından anlaşılması ve etkin bilgi paylaşımının sağlanması amaçlanıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ