02 Ağu 2024

TÜSEB’ten Öğretim Üyemizin Projesine Destek

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğretim üyemiz Doç. Dr. İsa Yıldırım’ın “Derin Öğrenme Tabanlı Öz-Denetimli ve Görev Uyarlamalı Sayısal Meme Tomosentezi Rekonstrüksiyon Algoritması” başlıklı projesi TÜSEB’ten destek kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğretim üyemiz Doç. Dr. İsa Yıldırım tarafından geliştirilen “Derin Öğrenme Tabanlı Öz-Denetimli ve Görev Uyarlamalı Sayısal Meme Tomosentezi Rekonstrüksiyon Algoritması” başlıklı proje “TÜSEB-2023-C1-YZ-Öncelikli Ar-Ge Yapay Zekâ Tabanlı Tıbbi Görüntü İşleme Proje Çağrısı” kapsamında destek görmeye hak kazandı.

Proje kapsamında, kadınlarda ilerleyen yaş ile beraber en sık görülen kanser türü olan meme kanserinin erken teşhisi ve etkin tedavisi için çalışılacak. Çalışmayla etiketli veriye ihtiyaç duymayan, hastanın maruz kaldığı mevcut toplam dozu azaltabilen ve klinik kullanılabilme potansiyelini arttıracak şekilde cihazın ürettiği görüntüden daha iyi kalitede rekonstrüksiyon yapabilen görev uyarlamalı derin öğrenme tabanlı yöntemler geliştirilecek.

Öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ