02 Ağu 2024

İTÜ 2024 Tanıtım ve Tercih Günleri’ne Aday Öğrencilerin Yoğun İlgisi

İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri, 20 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında Ayazağa yerleşkemizde aday öğrencilerin yüksek katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlenen 2024 Tanıtım ve Tercih Günleri, yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. 2 Ağustos 2024 tarihinde sona eren etkinlik, üniversite adaylarının, İTÜ’nün sunduğu eğitim programları, araştırma olanakları ve kampüs yaşamı hakkında detaylı bilgi edinmelerini sağladı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yer alan fakülte ve bölüm tanıtım stantlarında akademisyenler ve yetkili isimlerle birebir görüşme fırsatı bulan adaylar, merak ettikleri sorulara yanıt buldular. Üniversitemiz bünyesinde yeni açılan Siber Güvenlik Mühendisliği ile Veri Bilimi ve Analitiği bölümlerine ait stantlar ise ilgi odağı oldu.

Ayrıca, İTÜ Rektörlük Kütüphanesi’nde katılımcılara İTÜ’nün kurumsal özellikleri hakkında güncel veriler ve bilgiler aktarıldı. Üniversitenin sunduğu kariyer imkânları, staj programları ve uluslararası işbirlikleri hakkında detaylı bilgiler aday İTÜ’lülerle paylaşıldı. Katılımcılar, aynı zamanda İTÜ’nün sosyal ve kültürel olanaklarını da keşfetme fırsatı buldular.

Başarının adresi İTÜ

Etkinlik süresince İstanbul Teknik Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda dereceye girerek büyük bir başarıya imza atan öğrenci adayları için, önemli bir ziyaret noktası oldu. YKS 2024 başarı sıralamasında ilk 1000’e giren ve İTÜ İletişim Direktörlüğü’nün daveti üzerine Ayazağa Yerleşkemize gelen 231 öğrenci ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi.

İTÜ, son birkaç yıldır olduğu gibi, bu yıl da verdiği başarı burslarıyla YKS’de ilk 1000’e giren öğrencilerin büyük bir ilgisiyle karşılaştı.

Yüksek izlenme oranıyla dikkat çeken canlı yayınlar

Aday öğrencilere, Ayazağa Yerleşkemizde yüz yüze danışma ve bilgilendirme fırsatı sunulurken, eşzamanlı olarak canlı yayınlarla da bölüm ve üniversite tanıtımları gerçekleştirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi sosyal medya kanalları üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlar, toplamda 60.000’e yakın kişi tarafından takip edilerek, dikkat çeken yüksek bir izlenme oranına ulaştı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ