25 Tem 2024

“İTÜ 250. Yıl Külliyatı” Teknik Üniversite’nin Köklü Tarihini Gün Yüzüne Çıkarıyor

Dünyadaki en köklü teknik üniversitelerden biri olmasıyla mühendislik ve mimarlık öğretimi ile özdeşleşen İTÜ, iki buçuk asırlık kurumsal hafızasını “İTÜ 250. Yıl Külliyatı” ile gelecek kuşaklara aktarıyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), küresel çaptaki akademik başarısını artırma bilinciyle hafızasını dinamik tutmayı amaçlayan ve titiz bir çalışmanın ürünü olan “İTÜ 250. Yıl Külliyatı”nı 25 Temmuz’da Ayazağa Yerleşkesinde düzenlediği toplantıyla kamuoyuna tanıttı.

Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu tanıtım toplantısında Külliyatın önemini şu sözlerle anlattı: “Geçmişteki birikimimiz yarının üniversitesi olma yolunda bizleri aydınlatmaya devam edecektir. Nitekim, bu kültürü ve tarihi gelecek nesillere aktarmanın bilinciyle 2023 yılında 250. yılımızı kutladık ve Hafıza Yolu’ndan 250. Belgesellerine, İTÜ Müzesi’nden 250. Yıl Röportajlarına kadar birçok detaylı çalışma gerçekleştirdik. Geçmişten günümüze İTÜ’ye değer katan, İTÜ’yü İTÜ yapan hocalarımız, başhocalarımız, müdürlerimiz ve rektörlerimizin anısını yaşatmanın öneminin farkındaydık. 250. Yıl Etkinliklerimiz süresince vurgulamak istediğimiz en önemli şey; İTÜ’nün köklü geçmişi ve mirası olduğu kadar, aslında İTÜ’lü olmanın kıymetini, “İTÜ Ailesi”nin ne demek olduğunu ön plana çıkarmaktı. İTÜ 250. Yıl Külliyatı da bu çalışmalardan biri olarak ortaya çıktı.”

Külliyatta; 1773’ten 2023’e İTÜ Tarihi, İTÜ’nün Gelişim Dönemi Seçkin Eserleri, Mühendishaneden İTÜ’ye Hatıralar, Mühendishane’den İTÜ’ye Hafıza, Sempozyum Kitabı, Bilime Yön Veren İTÜ’lüler, İTÜ Nadir Eserler olmak üzere 7 ana başlıkta 28 çok kıymetli eser yer alıyor.

“İTÜ 250. Yıl Külliyatı”, İTÜ’nün Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet’e taşınan, ardından bugünlere kadar gelen tarihsel serüvenini tıpkıbasımlarla, biyografilerle, monografilerle, iz bırakanlar ve iz projelerle anlatıyor.

Açık erişim ilkesiyle yayımlanan “İTÜ 250. Yıl Külliyatı”na İTÜ Yayınevi web sayfasından ulaşmak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ