19 Tem 2024

İTÜ 2024 Tercih ve Tanıtım Günleri Başlıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi, aday öğrencileri ve ailelerini; 20 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında Ayazağa Yerleşkesi’nde gerçekleşecek olan Tercih ve Tanıtım Günleri’ne davet ediyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Tercih ve Tanıtım Günleri; 20 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde öğrencilerin tüm sorularını cevaplamayı hedefliyor. Alanında uzman akademisyenlerin danışmanlığında gerçekleştirilen Tercih ve Tanıtım Günleri; temel bilimlerden mühendisliğe, yapay zekâdan siber güvenliğe kadar pek çok alanda eğitim verilen bölümlerin içeriğine dair tercih yapacak öğrencilere yol gösterici olmayı amaçlıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ Tercih ve Tanıtım Günleri’nin aday öğrencilerin merak ettiği konularda bilgi edindiği nitelikli bir danışmanlık hizmeti verdiğini vurgulayarak, şu ifadeleri dile getirdi:

“Tercih ve Tanıtım Günleri ile, yalnızca Türkiye’nin en köklü mühendislik eğitimi kurumu olan üniversitemizin tanıtımını yapmayı hedeflemiyor; aynı zamanda genç öğrenci adaylarının yeni adım atacakları üniversite ortamına dair ilk izlenimlerinin oluşmasına olanak sunuyoruz. Asıl hedefimiz, ileride severek yapacakları doğru mesleği tercih etme konusunda öğrenci adaylarının yanında olmak… Burada verilen hizmet, bir nevi kariyer danışmanlığı hizmeti… Çünkü ülkemizin mesleğini seven, kariyerine önem veren ve hepsinden de önemlisi işini huzur ve mutluluk içinde yapan gençlere ihtiyacı var.”

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu ise 2024 tercih döneminde, “İTÜ’lü Ol” vurgusuyla aday öğrencilerle en doğru verileri ve güvenilir bilgileri paylaşma konusunda oldukça titiz davranıldığını ifade ederek, şu sözleri dile getirdi:

“Yetenekleri ve ilgileriyle uyumlu bir alanda üniversite eğitimi görmek, her gencin kurduğu önemli bir hayaldir. Tercih dönemi kapsamında gerçekleştirilen bu danışmanlık etkinliği, tam da bu konuda adaylara destek oluyor ve onların hayalini kurdukları yolda yürümelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Bizler; İTÜ’yü tercih eden öğrencilerin bireysel ve akademik başarılarını, iş dünyası odaklı girişimlerin sinerjisiyle buluşturarak farklı bir boyuta taşıyoruz.”

Detaylı bilgi için  https://tanitim.itu.edu.tr/

İTÜ'den ilk bine girenlere başarı ödülleri

İstanbul Teknik Üniversitesi, ilk bine girerek İTÜ’yü tercih eden öğrencilere beş yıl süreyle başarı bursu olanağı sunuyor.

İlk 100’deki öğrencilere; beş yıllık üniversite serüvenleri süresince aylık 7.500 TL başarı bursu, isteğe göre İngilizce hazırlık sınıfını yurtdışında (Amerika Birleşik Devletleri) okuma imkânı, her yıl 9 ay boyunca öğle yemeği bursu, üniversite hayatı boyunca İTÜ’nün yüksek standartlı yurtlarında tek kişilik odada ücretsiz konaklama imkânı ve 1773 İTÜ Teknopark’ta şirket kurma önceliği sağlanıyor. 

İlk 101-500 aralığındaki öğrencilere; beş yıllık öğrenim hayatları boyunca kesintisiz aylık 6.250 TL başarı bursu, her yıl 9 ay boyunca öğle yemeği bursu, üniversite öğrenimi boyunca İTÜ’nün yurtlarında ücretsiz barınma olanağı ve 1773 İTÜ Teknopark’ta şirket kurma önceliği tanınıyor.

İlk 501-1000 sıralamasına sahip öğrencilerden İTÜ’deki bir lisans programını ilk sırada yazıp yerleşenlere beş yıllık öğrenim hayatları boyunca kesintisiz aylık 5.000 TL başarı bursu, her yıl 9 ay boyunca öğle yemeği bursu, üniversite öğrenimi boyunca İTÜ’nün yurtlarında % 50 indirimli konaklama olanakları sunuluyor.

Tercih ve Tanıtım Günleri Canlı Yayınları

Ayazağa Yerleşkemizde gerçekleşecek olan yüz yüze tanıtım etkinliklerinin yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi, sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilecek canlı yayınlarla da aday öğrencilerin üniversitemizdeki kampüs hayatı, yurt ve burs imkânları, eğitim deneyimi, mühendisliğin geleceği gibi konuların ele alınacak. Canlı yayınlar kapsamında ayrıca, bölüm ve fakültelerin, İTÜ’lü akademisyenler tarafından tanıtıldığı söyleşilere yer verilecek.

Yayınlarımızdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ