16 Tem 2024

İTÜ Racing’ten Yeni Formula Aracı: IST24

İTÜ Racing IST-24 Lansmanı, 12 Temmuz 2024 günü, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin proje takımlarından İTÜ Racing tarafından tasarlanıp geliştirilen IST-24 isimli formula öğrenci aracının tanıtımı, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir lansman ile gerçekleştirildi.

Programın açılışında, otomotiv sektöründe verimliliği arttıran ve maliyeti düşüren projelerin ortaya konulmasına duyulan ihtiyacı vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ’nün yenilikçi fikirlerin doğmasına fırsat tanıyan dinamik bir eğitim ortamına sahip olduğunu vurguladığı konuşmasında, IST-24’ü şu cümlelerle tanıttı:

“İTÜ Racing Takımımızın tasarlayıp ürettiği aracımız, elektrikle çalışan çevre dostu bir teknoloji anlayışının ürünü… Aynı zamanda, pek çok alt sisteminde ülkemizde ilk defa denenen teknikleri hayata geçirmesi bakımından da dikkatleri üzerine çekiyor. Nitekim, bu alt sistemler, öğrencilerimiz tarafından ayrı ayrı projelendirilmiş ve TÜBİTAK 2209-A kapsamında bu projelerden 15 tanesi de destek almaya hak kazanmıştır. IST-24 ayrıca, proje takımımızın kendi tasarımı olan batarya yönetim sistemi sebebiyle de ayrı bir önem taşıyor.”

Hareket modlarını birbirinden ayırarak performans optimizasyonu yapmayı kolaylaştıran ayrık süspansiyon sistemiyle ülkemizde bir ilke imza atan, dünyada ise bu sistemi kullanan sayılı araç arasında yerini alan IST-24’ün teknik özelliklerinin katılımcılarla paylaşıldığı program, ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ