05 Tem 2024

Doktora Öğrencilerimizin Mezuniyet Sevinci

İTÜ 2024 Doktora Mezuniyet Töreni, 4 Temmuz 2023 günü İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi 251. yıl doktora mezunları 4 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenen görkemli bir törenle diplomalarına kavuştu. İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde aileleriyle birlikte mezunlarımızı ağırlayan Doktora Mezuniyet Töreni kapsamında, ayrıca “Doktora Özel” ve “2023 En Başarılı Tez” ödülleri de sahiplerini buldu.

Törenin açılışında İTÜ mezunlarının; ülkemizin ve dünyanın bilimsel birikimine sağladığı katkıları vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, mezunlarımız arasındaki güçlü aile bağlarına dikkat çektiği konuşmasında İTÜ’nün bilim ve araştırma kültürüyle öne çıkan dünya çapında saygın bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayarak mezunlarımıza şu cümlelerle seslendi: 

“İster akademik kariyerinize devam edin, ister iş dünyasında kendi yolunuzu çizecek olun; ama şunu unutmayın: Yakanızdaki İTÜ rozeti, ömür boyu taşıyacağınız gururun, “İTÜ’lü olma gururunun” bir nişanesi olacaktır. Dünyanın neresinde olursanız olun, hangi alanda çalışıyor olursanız olun, İstanbul Teknik Üniversitesi her zaman yanınızda olacaktır. Çünkü arılar kovanlarıyla bağlarını asla koparmazlar.”

İTÜ Üstün Hizmet Ödülü

Tören kapsamında verilen “İTÜ Üstün Hizmet Ödülü” ise, iş dünyasında ülkemizi uluslararası düzeyde başarılı şekilde temsil etmesinin yanında, geleceğimizin teminatı olan genç mühendislerimizin yetişmesi adına sağladığı katkılar dolayısıyla 1958 yılı İnşaat Fakültesi mezunumuz Yük. Müh. Haşim Gürdamar’a takdim edildi. İTÜ Ailesi’nin bir üyesi olmanın verdiği gururu vurguladığı konuşmasında Yük. Müh. Gürdamar, ödüle layık görülmekten duyduğu mutluluk ve memnuniyeti dile getirdi. 

Gün boyu devam eden tören, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin’in konuşmasının ardından doktora öğrencilerine diplomalarının verilmesinden sonra gerçekleştirilen kep atma seremonisiyle sona erdi. 

2023-2024 Akademik Yılı Doktora Mezuniyet Törenimizin fotoğraf albümüne ulaşmak için tıklayınız.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ