01 Tem 2024

İTÜ Vefa Takımı’na ABD’de Birincilik Ödülü

İTÜ Vefa Takımı, ABD merkezli Spaceport America Cup’24 roket yarışmasında, on bin fit kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi, “Küresel Etki Yılı” ilan ettiği 2024’te, öğrenci takımlarının uluslararası yarışmalarda ortaya koyduğu başarılarla dikkat çekmeye devam ediyor. 20 farklı ülkeden 152 takımın katıldığı Amerika Birleşik Devletleri merkezli “Spacesport America Cup’24” roket yarışmasına katılan İTÜ Vefa Havacılık Takımı, on bin fit kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, danışmanlığını üstlendiği İTÜ Vefa Havacılık Takımı’nın üniversiteler arası roket mühendisliği yarışmasında kazandığı birinciliği şu sözlerle tebrik etti: “Dünyanın saygın üniversitelerini geride bırakarak şampiyonluk elde eden İTÜ Vefa Takımımızı kutluyor, nice başarılar diliyorum.”

Yurda dönüşte coşkulu karşılama

İTÜ Vefa Havacılık Takımı’nı, 30 Haziran’da İstanbul Havalimanında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Deniz, İTÜ’lüler ve öğrencilerimizin aileleri karşıladı. Rektör Yardımcımız Vefa Havacılık Takımı’nı “Ülkemize ve İTÜ’ye gurur yaşatan bu başarınız ve gösterdiğiniz değerli çaba dolayısıyla hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Bu dereceyle koştunuz ve inanıyorum ki bundan sonra uçacaksınız. İTÜ’lü olmanın anlamını böylesi başarılarla gözler önüne seren proje takımlarımıza İTÜ olarak desteğimizin güçlenerek süreceğinden emin olabilirsiniz,” sözleriyle kutladı.

Takımımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.