11 Haz 2024

Marie Curie Doktora Sonrası Araştırma Bursu Bilgilendirme Etkinliği

Ufuk Avrupa Programı Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Doktora Sonrası Bursları 2024 yılı çağrısına başvurmak isteyen araştırmacılara yönelik deneyim paylaşımı etkinliği 31 Mayıs günü Ayazağa Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ Projeler ve Ticarileştirme Yönetimi Ofisi, Marie Curie Mezunlar Derneği, TÜBİTAK ve ODTÜ işbirliğiyle, 31 Mayıs 2024 tarihinde Afet Yönetimi Enstitüsü Remiz Ülker Konferans Salonu’nda Ufuk Avrupa Programı Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Doktora Sonrası Bursları 2024 yılı çağrısına başvurmak isteyen araştırmacılara yönelik bir bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Bir gün süren etkinliğin oturumlarında, proje yazımı üzerine ipuçları ve ayrıntılı bilgiler paylaşıldı, katılımcıların soruları uzmanlar tarafından cevaplandı. Etkinliğin açılışında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata katılımcılara bir açılış konuşması yaptı. TÜBİTAK MSCA Eylemleri Ulusal İrtibat Noktası Şeyma Sayımlar Ufuk Avrupa Programı MSCA Doktora Sonrası Bursları ile ilgili sunum yaptı.

Burs başvurusunda dikkat edilecek noktalara odaklanan panel

Etkinlikte MSCA Doktora Sonrası Burslarına başvuru yapılırken dikkat edilecek konularla ilgili panel düzenlendi. Panele daha önce MSCA Projesi yürütmüş olan Doç. Dr. Özgür Atalay, Doç. Dr. Alper Gürarslan ve Dr. Murat Güneş, MSCA Projesi yürütmekte olan Dr. Tuğçe Katipoğlu Yazan ve Dr. Yeliz Gürdal Durgun ile MSCA alanında hakemlik yapmış olan Dr. Irene Carlos katılmış ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşmıştılar.

Etkinlik kapsamında üniversitemizde MSCA projesi yürütmekte olan Dr. Tuğçe Katipoğlu Yazan, proje başvurusunda dikkate alınması gereken konularla ilgili bir sunum yaptıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi EURAXESS Hizmet Merkezi’nden Elifnaz Unay EURAXESS Ağı’nı tanıtan bir sunum yaptı.

Son oturumda ise Hollanda Marie Curie Alumni Association’dan Dr. Pavlo Basilinskyy “Araştırmada Yapay Zekânın Kullanımı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ