31 May 2024

Akademisyenlerimize IEEE’den En İyi Makale Ödülü

IEEE ICC 2024 kapsamında, öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Şule Gündüz Öğüdücü ve Prof. Dr. Berk Canberk ile araştırma görevlilerimiz Kıymet Kaya, Elif Ak ve Sümeyye Baş’ın birlikte hazırladığı bilimsel çalışma “en iyi makale” ödülüne layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü’nden öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Şule Gündüz Öğüdücü, Prof. Dr. Berk Canberk ve araştırma görevlimiz Sümeyye Baş’ın, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerimiz Kıymet Kaya ve Elif Ak ile birlikte hazırladığı siber güvenlik konulu bilimsel makale Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen 2024 Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Enstitüsü, Uluslararası İletişim Konferansı (IEEE ICC 2024) kapsamında “en iyi makale” ödülüne layık görüldü.

“X-CBA: Explainability Aided CatBoosted Anomal-E for Intrusion Detection System” başlığını taşıyan ödüllü makale; siber tehditlerle mücadelede başvurulan kötü niyetli müdahale tespit sistemlerini mercek altına alıyor. Ayrıca, makine öğrenimi (ML) ve derin öğrenme (DL) modellerinin bilgisayar ağlarına gerçekleştirilen saldırıların tespitindeki rolüne dikkat çeken makale; hem bu modellerin kullanıldığı hem de açıklanabilir yapay zekâ metodolojisini benimseyen saldırı tespit sistemlerinden biri olan X-CBA üzerine odaklanıyor.

Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ