19 Nis 2024

İTÜ’de “Brancusi Sempozyumu”

Romanyalı sanatçı Constantin Brancusi’nin sanatsal mirasını mercek altına alan “Brancusi: Evrensel Sanata ve Kültüre Katkısı Uluslararası Sempozyumu” 18 Nisan 2024 tarihinde İTÜ Taşkışla Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Dünya Sanat Günü kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin, İstanbul Sanat ve Kültür Derneği ile “Sınırların Dışında Sanat” Romen-Türk Derneği işbirliğiyle düzenlediği “Brancusi: Evrensel Sanata ve Kültüre Katkısı Uluslararası Sempozyumu” 18 Nisan 2024 tarihinde İTÜ Taşkışla Yerleşkesi’nde alanın uzman isimleriyle sanatseverleri buluşturdu.

“Soyut heykelin babası” kabul edilen Romanyalı heykeltıraş Constantin Brancusi’nin eserlerini ve sanatçı kişiliğini ele alan uzman isimlerin bilimsel bildirilerine ev sahipliği yapan sempozyumun açılışında, kültür ve sanatın; mühendislik ve mimarlık faaliyetlerini besleyen özel alanlar olduğunu dile getiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Deniz, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Alanında kilometre taşı olan büyük eserlere imza atarak dünya tarihinde yerini alan Constantin Brancusi gibi sıra dışı sanatçıların mirasının detaylı şekilde incelenmesinin bir gereklilik olduğuna inanıyorum. Ancak bu şekilde, mühendislik ve mimarlık sahalarındaki güncel faaliyetleri, çağdaş kriterlere uygun bir estetik anlayışla uyumlandırmak mümkün hale gelecektir.”

Gün boyu devam eden etkinlikte, Brancusi heykellerinin; kamusal mekânlara olan etkisi, kent yaşamında aldığı rol, mimarlıkla olan uyumu gibi birçok konunun değerlendirildiği akademik sunumlarla; Brancusi’nin sanatsal mirası mercek altına alındı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ