16 Nis 2024

Mühendislik Alanında İşlevsel Hesaplama Yöntemleri

İnşaat Fakültesi emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Necati Ağıralioğlu ile İnşaat Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Mehmet Özger tarafından yazılan “Applied Computational Hydraulics for Engineers” başlıklı kitap ABD NOVA Yayınevi tarafından yayımlandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Ağıralioğlu ve İTÜ İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Özger tarafından hazırlanan Applied Computational Hydraulics for Engineers isimli kitap ABD NOVA Yayınevi tarafından Ocak 2024’te basıldı.

Farklı mühendislik disiplinlerinde çok kullanılan, önemli ve güncel konuları içeren kitap İngilizce yayımlandı. Kitapta, hiçbir yazılım diline ihtiyaç duymadan Excel ile hesaplamaların nasıl yapılacağı anlatılmıştır. Sunulan çözüm yöntemleri temel denklemlerle ifade edilen bütün problemler için uygulanabilir düzeydedir.