03 Nis 2024

Mühendislerle Sürdürülebilir Bir Geleceğe Doğru

EELISA Sürdürülebilirlik Topluluğu (SuSCo) Çalıştayı, sürdürülebilir bir geleceğin önünü açmak için İTÜ’de toplandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

EELISA SuSCo Topluluğu Çalıştayı 18-19 Mart’ta Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Avrupa’dan EELISA paydaşlarının ve İTÜ’nün katılımıyla gerçekleşti. Topluluk, katılımcı üniversitelerin endüstri deneyimleriyle ilgili bilgilerini paylaşmak üzere bir araya geldi.

EELISA SuSCo Topluluğu Çalıştayı, sürdürülebilir bir geleceğin önünü açmak için İTÜ’de toplandı. Avrupa’nın dört bir yanından gelen EELISA partnerleri, çalıştay için İTÜ ev sahipliğinde buluştu. Fransa, Romanya, Macaristan ve Türkiye’den öğrenciler, araştırmacılar, akademisyenler ve sektör uzmanları sürdürülebilirlik hedefleri ve projeleri üzerinde düşünmek ve çalışmak için bir araya geldi. İki gün süren çalıştayda yenilikçi eğitim yaklaşımları, sektörün beklentileri, işbirliği fırsatları ve geleceğe yönelik planlar ele alındı. İlk gün, EELISA projesi kapsamında farklı üniversitelerden eğitim yaklaşımlarına ve atölye çalışmasına odaklanılırken, ikinci gün endüstri yaklaşımları ve işbirliği fırsatlarına odaklanıldı.

Çalıştay, öğrenciler ve akademisyenlerle geleceğe yönelik yapılan planlarla sona erdi. Bu planlarda öne çıkan başlıklar; öğrencilerin eğitiminde sürdürülebilir uygulamaların hayata geçirilmesinin önündeki engeller, projeler için fırsatlar, SuSCo Topluluğu için sürdürülebilirlik, öğrenci katılımı ve akademik alanda çalışma gerektiren alanlardı.

 SuSCo Topluluğu hakkında

EELISA Avrupa Üniversitesi, “Avrupa mühendisi” zihniyetine sahip yeni nesil mühendisler yetiştirmek amacını taşıyor. EELISA, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni (SKH) karşılamak için disiplinlerarası, teknik ve teknik olmayan beceri odaklı, kapsayıcı ve çeşitli bir mühendisler grubu oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu hedeflerin tam kalbinde EELISA SuSCo Topluluğu hayat buluyor.

SuSCo Topluluğu, geleceğin mühendislerini küresel zorlukların sürdürülebilirlik ihtiyaçları için donatmak üzere disiplinlerarası araçlarla eğitmeyi amaçlamaktadır. Topluluk, mühendisleri eğitmenin yanı sıra sektörün ihtiyaçlarına da cevap vermeye çalışmaktadır. Topluluğun düzenlediği atölyelerde katılımcılar, alanında uzmanlıklarını paylaşırken eğitim uygulamalarıyla öğrencilerin ve sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ