13 Mar 2024

EELISA Toplulukları Aracılığıyla Toplumlarla Etkileşim

İTÜ, EELISA Topluluklarına yönelik verimli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. 7-8 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenen 8. İş Paketi Temsilciler Toplantısı’nda katılımcılar gelecekteki ortak çağrılar, veri yönetimi, kalite modeli ve geliştirilecek süreçler gibi konularda bir yol haritası oluşturdular.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ), EELISA topluluklarına yönelik veri yönetimi, kalite süreçleri, merkezi ortak çağrılar ve kaynaklara ilişkin mevcut durumunun değerlendirilmesi amacıyla EELISA 8. İş Paketi Temsilciler Toplantısı düzenlendi.

Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 7 ve 8 Mart günlerinde “EELISA toplulukları aracılığıyla toplumlarla etkileşim” başlığıyla düzenlenen toplantıya üniversitemizden Doç. Dr. Hamza Salih Erden, Dr. Burcu Bulut, Doç. Dr. Börte Köse Mutlu, Arş. Gör. Dr. Ecem Tezel, Prof. Dr. Bersam Sidal, Doç. Dr. Emrah Acar, Dr. Merve Çalımlı Akgün ve Prof. Dr. Semra Ahmetolan katıldı. Madrid Politeknik Üniversitesi dâhil olmak üzere EELISA ortaklarımızdan temsilciler de toplantıda yer aldı.

EELISA’nın önümüzdeki aylarda tekrardan duyurmaya başlayacağı ortak çağrılarla ilgili çerçeve oluşturulması, topluluk faaliyetlerinin veri yönetimi ve kalite süreçlerinin iyileştirilmesi ve bu konuda atılacak adımların belirlenmesi, iş paketi faaliyetleriyle ilgili bir yol haritası oluşturulması gibi gündem başlıklarına sahip toplantıda verimli fikir alışverişleri gerçekleşti.

EELISA’nın 8. iş paketinin ortaklarının çoğu bu toplantıda ilk defa bir araya gelme imkânı buldular. Toplantı amaçları doğrultusunda mevcut durum ve gelecek faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulunan katılımcılar 2024 Nisan-Mayıs aylarında ilan edilmesi planlanan ortak çağrının çerçevesi, veri yönetimi ve kalite modeli ve geliştirilecek süreçler konusunda bir yol haritası üzerinde anlaştılar.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ