06 Mar 2024

İTÜ’nün İlham Veren Kadın Mühendisleri

İTÜ BMT KAUM tarafından düzenlenen “İlham Veren Kadın Mühendisler” Paneli, 5 Mart 2024 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Prof. Dr. Nahit Kumbasar Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları Merkezi (İTÜ BMT KAUM) tarafından düzenlenen “İlham Veren Kadın Mühendisler” Paneli, İnşaat Fakültesi Prof. Dr. Nahit Kumbasar Konferans Salonu’nda İTÜ’lü kadın mühendis ve akademisyenlerin konuşmalarına ev sahipliği yaptı.

Programın açılışında, toplumsal cinsiyet çalışmalarının görünürlüğünü arttırmanın önemini vurgulayan İTÜ BMT KAUM Müdürü Prof. Dr. Hatice Ayataç, konuşmasında kadın mühendislerin ülkemizin gelişiminde üstlendiği değerli role dikkat çekti.

Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Melis Oğuz Çevik moderatörlüğünde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Hatice Köse, Kimya-Metalurji Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. Duygu Ağaoğulları ile Denizcilik Fakültesi mezunumuz ve Türkiye’nin ilk kurtarma gemisi kadın kaptanı Gizem Turan, alanlarında edindikleri deneyimlerle ilgili merak edilenleri dinleyicilerle paylaştılar.

Etkinliğimizi izlemek için tıklayınız.