26 Şub 2024

Astronot Alper Gezeravcı’dan, İTÜ’de Lisansüstü Ders

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “Sektör Kampüste” programı kapsamında 2023-2024 Bahar Yarıyılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde lisansüstü düzeyde ders verecek.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ, genç mühendisleri güncel bilgilerle ve uzman isimlerin birikimleriyle buluşturan eğitim faaliyetleri düzenleyerek alanında ilklere imza atmaya devam ediyor. “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu” kapsamında bilimsel faaliyetler yürütmek üzere Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen ve uzayda 22 gün geçiren ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, İTÜ’de 2023-2024 Bahar Yarıyılında lisansüstü öğrencilerine ders verecek. Uçak ve Uzay Fakültesi, Uçak Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Halit Süleyman Türkmen’in koordinatörlüğündeki ders, çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Uzay Ajansı işbirliğiyle öğrencilerin alanlarıyla ilgili en güncel bilgileri sektör profesyonellerinden öğrenmesini hedefleyen “Sektör Kampüste” programı bünyesinde düzenlenen ve “Special Topics in Aeronautical and Astronautical Engineering” başlığını taşıyan ders, Gezeravcı’nın uzay deneyiminin, gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetlerin yanı sıra havacılık ve uzay mühendisliği alanlarındaki son gelişmelere odaklanıyor.


İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ