15 Şub 2024

Öğrencimize IEEE GRSS’den İkincilik Ödülü

Yüksek lisans öğrencimiz Fatma Elik, Kahramanmaraş Depremleri üzerine hazırladığı bilimsel çalışmayla, IEEE GRSS tarafından düzenlenen “The Earth at Risk Image Contest”te ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü, Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama Programı yüksek lisans öğrencimiz Fatma Elik, 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri hakkında ortaya koyduğu bilimsel çalışmayla Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Enstitüsü, Yer Bilimleri ve Uzaktan Algılama Topluluğu (IEEE GRSS) tarafından 15 farklı ülkenin katılımıyla düzenlenen “The Earth at Risk Image Contest”te ikincilik ödülüne layık görüldü. 

Elik’in Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Elif Sertel’in danışmanlığında hazırladığı “Earthquake damage detection with satellite imagery and deep learning approaches: A case study of the february 2023, Kahramanmaraş, Turkey earthquake sequence” başlıklı yüksek lisans tezinden hareketle hazırladığı, Kahramanmaraş’taki deprem aktivitesi ve sonrasına bütüncül bir bakış sunmayı amaçlayan ödüllü çalışma; depreme yatkın bölgeleri, hasar tespit noktalarını, bina ayak izlerini ve tespit edilen hasarın boyutunu gösteren bir harita ortaya koyuyor. 

Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ