29 Oca 2024

Saraybosna’da 100. Yıl Konseri

İTÜ TMDK Klasik Türk Müziği Topluluğu tarafından Türk müziğinin önemli örneklerinin icra edildiği “Türkiye Cumhuriyeti 100. Yıl Konseri” 26 Ocak 2024 tarihinde Saraybosna’da, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti 100. Yıl Konseri” 26 Ocak 2024 tarihinde, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da müzikseverleri buluşturdu. İTÜ TMDK Klasik Türk Müziği Topluluğu tarafından verilen konserin açılışında, Cumhuriyetimizin 100. yılında, aynı zamanda İTÜ’nün 250. yılını kutluyor olmanın gururuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu şu cümlelerle dinleyicilere seslendi: “Hatıralarımızda yer edecek bu güzel akşamda, müzik geleneğimizin de tarihsel bir kesitine şahitlik edeceğiz. Bizlere eşsiz bir müzik ziyafeti verecekleri bu güzel konser için emek veren tüm arkadaşlarımıza bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Bosna-Hersek’in ilk vakıf üniversitesi olan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nin 20. yılını kutladığına işaret eden Prof. Dr. Koyuncu, üniversitelerarası etkileşimin verimli akademik ve kültürel faaliyetlerin önünü açacağını dile getirdi. Kalabalık bir dinleyici kitlesi tarafından gece boyu ilgiyle takip edilen konser, müzikseverler için unutulmaz anlara sahne olurken; İTÜ’nün bilim ve sanat alanlarındaki “küresel etki” vurgusuna da bir kez daha dikkat çekti.

Solistler Doç. Dr. Sinem Özdemir Göçeri, Öğr. Gör. Gülşah Sönmez, Sait Berker Seymenoğlu, Ali  Mert Paşalı Türk müziğinin seçkin eserleriyle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatırken, enstrümanlarda Prof. Dr. Ayşegül Kostak Toksoy (kanun), Doç. Neva Özgen Köseoğlu (klasik kemençe), Öğr. Gör. Sarper Eroğlu (ud), Berke Yiğit Satılmış (klarnet), Mevlüt Gökhan Başin (ritm saz) ve Bünyamin Oral (ritm saz) icrasıyla müziğe hayat verdiler.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ