25 Oca 2024

İTÜ’den Bir Yenilik Daha: “Akıllı Kampüs”

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde hayata geçirilen “Akıllı Kent/Kampüs” projesi, İTÜ’lüleri sürdürülebilir, akıllı teknolojilerle uyumlu ve güvenli bir kampüs hayatıyla buluşturuyor.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Sürdürülebilir bir gelecek için akıllı teknolojilerin kampüs hayatına entegre oluşuna zemin sağlayan “Akıllı Kent/Kampüs” projesi, 2023 yılında İTÜ ve SAMPAŞ Holding AŞ ortaklığıyla hayata geçirildi. Bu proje kapsamında, dijital teknolojilerdeki en güncel yenilikleri ve akıllı uygulamaları kullanarak gelişmiş bir akıllı kent/kampüs deneyimi sağlanması hedefleniyor. İTÜ’nün güvenli, yaşanabilir, sosyal ve çevreci eğitim ortamını geliştirme hedeflerinin bir ürünü olan proje, akıllı uygulamalarla dikkatleri üzerine çekiyor. Projenin yürütücüsü konumundaki Ulusal Akıllı Kentler İnovasyon Merkezi (AKİM), İTÜ Ulusal Coğrafi Bilgi Teknolojileri ve İnovasyon Uygulama Araştırma-Geliştirme Merkezi bünyesinde hayata geçirildi.

İTÜ’nün “Akıllı Kampüs” uygulamalarıyla kamu hizmetlerinin ve güvenlik sistemlerinin dijitalleştirilmesi, sağlık hizmetlerinin teknolojik gereksinimlere uygun şekilde güncel ve güvenilir yönelimleri takip etmesi, sanal eğitim imkânlarının genişletilmesi alanlarında bu yıl ortaya koyduğu yenilikler ve gelecek hedefleri; 24 Ocak 2024 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Prof. Dr. Nahit Kumbasar Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “I. Akıllı Kampüs Çalıştayı” ile değerlendirmeye alındı. Çalıştaya katılan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ ve SAMPAŞ Holding ortaklığıyla kurulan Ulusal Akıllı Kentler İnovasyon Merkezi (AKİM) yürütücülüğünde uygulamaya konulan projenin öncü atılımlarıyla, kurumsal değerlerin teoride kalmayıp somut uygulamalarla sonuca bağlanmasının önemini dile getirdi.

İTÜ, proje kapsamında akıllı ulaşım hamleleriyle; enerji verimliliğini arttırma ve akıllı çevre yönetimi atılımlarıyla kampüslerinde doğayla barışık teknolojilerle uyumlu yaşam standartları geliştirilmeye devam ediyor.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ