29 Ara 2023

İTÜ’den Tarımsal Atıklar Üzerine Araştırma

İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan İnce yürütücülüğünde gerçekleştirilen ve tarımsal atıkların anaerobik çürütme yoluyla değerlendirilmesine dayanan araştırma projesi, 17 Ağustos 2023 tarihinde tamamlandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Orhan İnce’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Tarımsal Atıkların Anaerobik Çürütme Yoluyla Değerlendirilmesi: Biyogazdan Karboksilatlara” başlıklı proje 17 Ağustos 2023 tarihinde tamamlandı. 

Avrupa Birliği, Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Ortak Yenilik ve Araştırma Faaliyetleri Ağı ERANet-LAC Çoklu İşbirliği Programı tarafından desteklenen proje, en önemli çevre sorunlarından biri olan tarımsal atıkların uygun olmayan şekilde bertaraf edilmesi sorununa odaklanıyor.

Almanya merkezli Helmholtz Çevre Araştırmaları Merkezi’nin (UFZ) ana yürütücülüğünde, İstanbul Teknik Üniversitesi (Türkiye), Goiás Federal Enstitüsü (Brezilya) ve ESPOL Politeknik Üniversitesi (Ekvator) ortaklığıyla gerçekleştirilen araştırma kapsamında, arıtma sürecinde anaerobik çürütmeden anaerobik fermantasyona geçişi sağlamak için çeşitli tarımsal atıklar ve farklı stratejiler araştırılarak ve yüksek ekonomik değere sahip karboksilat üretim potansiyelleri araştırılmış ve önemli bilimsel sonuçlar ortaya konuldu.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ