27 Ara 2023

İTÜ GİNOVA ve Taptoweb İşbirliğiyle Dijital Dönüşüm

İTÜ GİNOVA tarafından 2-23 Aralık tarihlerinde düzenlenen “Kodlama ve Teknik Bilgiye İhtiyaç Duymadan Dijital Dönüşüm” etkinliğinde, girişimci adayı öğrenciler kod ve teknik bilgi gerektirmeden uygulama geliştirerek işlerini inovatif bir şekilde dijitale dökme fırsatı yakaladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İTÜ GİNOVA, Taptoweb işbirliğiyle 2-23 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenen “Kodlama ve Teknik Bilgiye İhtiyaç Duymadan Dijital Dönüşüm” başlıklı etkinlik, öğrencileri yenilikçi bir platformla tanıştırdı. Öğrencilere kod ve teknik bilgi gerektirmeden, dijital iş süreçlerini yönetme becerisi kazandırmayı hedefleyen etkinlik Taptoweb’in uygulaması Easyapp üzerinden gerçekleştirildi.

Katılımcılardan gelen yoğun başvurular arasından seçilen öğrencilere, Easyapp uygulamasını etkili bir şekilde kullanabilmeleri için özel eğitimler verildi. Bu eğitimler, dijital dönüşümü kolaylaştıran pratik bilgilerle donanmış olan öğrencilere, 2-23 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen 3 haftalık süreçte kendi projelerini geliştirme olanağı sundu.

Mentor desteğiyle sürekli olarak desteklenen katılımcılar, 3 haftanın sonunda ortaya koydukları uygulamalar arasından en başarılı olanları belirlemek üzere bir değerlendirme sürecine girdiler. Bu sürecin ardından dereceye giren ilk 3 takım özel ödüller kazandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin dijital dönüşüm seferberliği kapsamında önemli bir adım olan etkinlik, teknik üniversite öğrencilerine dijital dönüşüm süreçlerinin içinde yer alma imkânı sundu. Etkinlik kapsamında öğrencilerin teknoloji ve girişimcilik alanındaki yeteneklerini geliştirmesine olanak sağlandı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ