27 Ara 2023

İTÜ’den İnşaat Sektörü İçin Sürdürülebilir Malzeme Önerisi

İnşaat sektörü kaynaklı küresel karbon salınımını azaltmak amacıyla doğal ve çevre dostu malzeme kullanımının önemine işaret eden İTÜ İnşaat Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. Börte Köse Mutlu, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda, kenevirin dolgu ve izolasyon alanında kullanım imkânlarına dikkat çekti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Börte Köse Mutlu, Anadolu Ajansı’nın çevre haberlerine odaklanan Yeşilhat birimine verdiği söyleşide, dünyadaki karbon salınımının en az yüzde 35’inin inşaat sektörü kaynaklı olduğunu vurgulayarak çevre dostu bir gelecek için, doğal malzemelerin tercih edilmesinin hem ekolojik zararı azaltacağını hem de enerji verimliliği açısından kayda değer kazanımlar sunacağını dile getirdi.

“Doğal malzemeler kullanarak, karbon ayak izimizi azaltmak mümkün”

Doç. Dr. Börte Köse Mutlu, inşaat sektörünün çevre dostu bir vizyonla yeniden şekillenmesi sürecinde, geri dönüşümlü olmasının yanında, radyasyon emme özelliği ve yangına dayanıklı olması gibi yönleriyle öne çıkan kenevirin, binaların ısıtma ve soğutma işlemlerinden kaynaklanan karbon emisyonunun önüne geçebilecek bir ısı yalıtımı malzemesi olduğunu ifade etti.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ