21 Ara 2023

İTÜ, Yükseköğretimde Üretken Yapay Zekâ Çalıştayı’nda

YÖK tarafından 18 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen Yükseköğretim Üretken Yapay Zekâ Çalıştayı, aralarında İTÜ’nün de bulunduğu 28 farklı üniversiteden akademisyenleri bir araya getirdi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 18 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen “Yükseköğretimde Üretken Yapay Zekâ Çalıştayı” aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin de bulunduğu 28 farklı üniversiteden toplam 55 uzman akademisyenin katılımıyla gerçekleştirildi.  ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantı, yapay zekânın kullanımında “Fırsatlar ve Tehditler” ile “Hukuksal ve Etik Sorunlar” başlıklarını taşıyan oturumlara ev sahipliği yaptı.

Yapay zekânın yükseköğretimde kullanımına dair bir mevzuat çalışması da içeren ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında akademisyenler konuya dair görüşlerini paylaştı. İşitsel, görsel ve iletişim tabanlı yapay zekânın etkili kullanımının eğitim için sunacağı imkânların mercek altına alındığı programda, yapay zekânın yükseköğretim olanaklarıyla nasıl sentezlenebileceği üzerine fikir paylaşımında bulunuldu.

Türkiye’nin ilk Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü’nü kuran İstanbul Teknik Üniversitesi’ni temsilen çalıştaya Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Hatice Köse ve Doç. Dr. Gülşen Eryiğit ile Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Muammer Altan Çakır ve Doç. Dr. Ebru Belkin Yetişkin Doğrusöz'ün yanı sıra Bilişim Enstitüsü öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Uğur Behçet Töreyin ve Prof. Dr. Kemal Bıçakcı katıldılar. İTÜ'lü akademisyenlerin de görüşlerini bildirdiği etkinlikte akademik eğitimde ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde yapay zekânın üstlenebileceği olumlu işlevlere dikkat çekildi.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ