13 Ara 2023

İTÜ’den İTO Başkanı Şekib Avdagiç’e Fahri Doktora

İTÜ senatosunun kararıyla İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç’e 12 Aralık 2023 tarihinde Ayazağa Yerleşkesi SDKM’de düzenlenen bir törenle fahri doktora verildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi senatosu tarafından, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç’e 12 Aralık 2023 tarihinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bir tören ile fahri doktora diploması takdim edildi.

“İTÜ’lülerin gayreti, bilgi birikimini Türkiye için katma değere dönüştürmektir.”

Törenin açılışında İTÜ’nün yetiştirdiği eğitimli insan gücünün, ülkemizin gelişimindeki katkılarına vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki İstanbul Teknik Üniversitesi, yetiştirdiği mezunlarıyla her zaman gurur duymaktadır. Ülkemizde veya dünyanın birçok coğrafyasında olsun, yakasında arı rozeti taşıyan bir mezunumuz, Teknik Üniversite’nin adına yakışır işler yapmaya ve bizi gururlandırmaya devam etmektedir. İşte, Sayın Şekib Avdagiç de yakasında arı rozetini gururla taşıyan çok kıymetli mezunlarımızdandır.”

“Saraybosna’dan İstanbul’a, İTÜ’den İTO’ya uzanan yolculuk”

Avdagiç’e fahri doktora verilme gerekçesini İTÜ Senatosu’nu temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu okudu: “Türk şirketleri dünyada daha fazla söz sahibi hale getirmek ve küresel bir vizyon ile Türkiye’nin ticaret ortamını yenilikçi ve dinamik bir yapıya kavuşturarak ticari verim ve sosyal faydayı arttırmak için gösterdiği çabalar dolayısıyla Şekib Avdagiç’e fahri doktora unvanını sunmaktan gurur duyuyoruz.”

Fahri diploma beratını Rektörümüz Prof. Dr. Koyuncu’nun elinden alan Şekib Avdagiç, meslek hayatına dair deneyimlerine, İTÜ’ye dair kişisel tarihinde iz bırakan anılarına ve Türkiye’deki ticaret faaliyetlerinin geleceğine dair görüşlerine değindiği “Saraybosna’dan İstanbul’a, İTÜ’den İTO’ya uzanan yolculuk” başlıklı konuşmasıyla, İTÜ Senatosu’na teşekkürlerini sundu.

Şekib Avdagiç kimdir?

1959 yılında Bosna Hersek’te doğan, Almanya’da başladığı ilköğrenimini İstanbul’da tamamlayan Şekib Avdagiç, 1982 yılında İTÜ Makina Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından 1988’de İstanbul Üniversitesi İşletmecilik İhtisas programını bitirdi ve 1990’da MÜSİAD’ın kurucusu olan heyetin bir parçası oldu. On yıl boyunca MÜSİAD’da genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Avdagiç’in yolu 1995 yılında İstanbul Ticaret Odası ile kesişti. 1999 yılına kadar İTO meclis üyeliği, 2005-2009 yılları arasında ise İTO Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2008-2011 yılları arasında 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı” bünyesinde önce Yürütme Kurulu üyesi, sonra ise aynı kurulun başkanlığı görevinde bulundu. 2009-2013 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu başkan yardımcısı, 2013-2018 arasında ise İTO Meclis Başkanı oldu. Şekib Avdagiç’in, 2018 tarihinden bugüne yürüttüğü İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanında çeşitli kurumlarda idari görevler üstlenmeye devam ediyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ