11 Ara 2023

İTÜ’nün İlk Mikrokredili Dersi: “Yeni Medya ve İletişim”

İTÜ’de öğrencilerin mikrokredi kazandıkları ilk alan dışı eğitim dersi İletişim Direktörlüğü tarafından açıldı. “Yeni Medya ve İletişim” adını taşıyan dersle birlikte öğrenciler mühendislik müfredatında olmayan özel beceri ve ilgilerini geliştirebilme fırsatı buluyorlar.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerine akademik gelişimlerinin yanında sosyal becerilerini de arttırma imkânı sunuyor. Öğrencilerin yenilikçi ve girişimci yönlerini geliştirmelerini amaçlayan mikrokredi uygulaması kapsamında ilk alan dışı eğitim dersi İletişim Direktörlüğü’nde açıldı.

İTÜ İletişim Direktörü Adem Dönmez tarafından 2023-2024 Güz Dönemi boyunca toplamda 30 saat süreyle verilecek olan “Yeni Medya ve İletişim” başlıklı mikrokredi kazandıran ilk alan dışı eğitime 15 öğrenci katıldı. Eğitim kapsamında verilen dersler, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Dersi seçen öğrenciler, kendilerini özel bir alanda geliştirirken diploma eklerine 1 AKTS mikrokredi kazanma imkânına kavuştular.

İTÜ İletişim Direktörü Adem Dönmez 2023 yılında hayata geçirilen mikrokredi uygulamasının ilk eğitiminin İletişim Direktörlüğü’nde verilmesinin öğrencilere doğru iletişim geliştirmenin önemini vurguladığını belirtti. Dönmez, ortalaması 2,00’nin üzerindeki bütün öğrencileri mikrokredi kazanacakları ders dışı eğitimlere katılmaya davet etti.

Mikrokredi kazanmak için

Bilimsel araştırma projelerine katılım, ders dışı eğitimlere katılım, öğrenci kulüp çalışmaları, proje takımı çalışmaları mikrokrediyle diploma ekine yansıyor. VETİ’den belirledikleri ders dışı faaliyetlere başvuru yapan öğrenciler, 30 saat katılım sağladıktan sonra 1 AKTS mikrokredi kazanıyor. Mikrokredi başvurusu yapabilmek için öğrencilerin not ortalamasının 2,00’nin üzerinde olması gerekiyor.