07 Ara 2023

Akademisyenlerimize TÜBA Üyeliği

2 Aralık 2023 günü düzenlenen 60. TÜBA Genel Kurulu’nda öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven ve Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin, TÜBA Üyesi seçildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Türkiye Bilimler Akademisi bünyesinde düzenlenen “TÜBA 60. Genel Kurulu ve Genel Kurul Konferansı” 2 Aralık 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. TÜBA üyeleri, rektörler ve kurum başkanlarının katılımıyla düzenlenen etkinlikte TÜBA’nın faaliyetlerinde görev alacak yeni asli ve asosye üyeler seçildi.

Etkinlik kapsamında akademi üyelerinin önerisiyle, İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven ve İTÜ Araştırma Dekanı ve İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesimiz Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin, TÜBA Üyesi seçildi.

Akademisyenlerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 1999’da lisans, 2002’de yüksek lisans ve 2008 yılında da doktorasını tamamladı. 2000 yılından itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Çapanoğlu Güven, George Forster Ödülü ve Highly Cited Researcher Ödülü başta olmak üzere birçok ödülün sahibi oldu.

Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin kimdir?

Trakya Üniversitesi Çevre Mühendisliği’nde lisans, İTÜ Çevre Mühendisliği’nde yüksek lisansını tamamladı. Doktorasını 2015 yılında İTÜ ve Delft University of Technology arasındaki ortak programla tamamladı. 2005 yılından bu yana İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Doç. Dr. Erşahin, Waternet Watercycle Innovation Ödülü ve German Water Partnership gibi ödüller aldı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ