29 Kas 2023

İTÜ GİNOVA’da Genç Girişimciler Demo Day’da Buluştu

İTÜ GİNOVA tarafından 22 Kasım günü düzenlenen Demo Day etkinliğinde girişimci adayı öğrenciler atölye çalışmaları ve sunumlarla iş fikirlerini geliştirme fırsatı yakaladı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), geleceği dönüştürme vizyonunun aktif öğrenme çalışmalarıyla öğrenci girişimciliğini teşvik ediyor. İTÜ GİNOVA, girişimciliğe ilgi duyan öğrencilerimize yönelik düzenlediği Jump Start Girişimcilik Programı kapsamında Demo Day etkinliği gerçekleştirdi.

Girişimci fikirleriyle katılımcılar 18 Ekim – 22 Kasım tarihleri arasında düzenlenen eğitim ve atölye çalışmalarına dahil oldular. Öğrencilerimiz, programda iş fikirlerini ve sunum becerilerini geliştirme şansı yakaladılar.

Demo Day’da yatırımcı ve akademisyenlerden oluşan jüri karşısına çıkan İTÜ’lü öğrencilerin oluşturduğu 12 takım, girişimcilik fikirlerini anlattı. Yapılan değerlendirme sonunda dereceye giren gruplara çeşitli ödüller verilirken, tüm girişimler etkinliği takip eden yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı elde ettiler.

Demo Day’da jüri değerlendirmesiyle başarılı bulunan ilk üç girişim şöyle sıralandı:

1. E-Dison AI: E-Şarj operasyonel süreçlerin yapay zekâ destekli etkili biçimde yönetilmesini sağlayan bütünleşik/modüler çözüm

2. The Cleaner Rings: Toplu taşıma araçlarında sıfır bulaş hedefiyle geliştirilen yenilikçi çözüm

3. AllergyBuddy: Alerjen gıdalarla ilgili bir mobil uygulama 

İTÜ GİNOVA’yla pratik deneyim

İTÜ öğrencileri, İTÜ GİNOVA’nın düzenlediği etkinliklerle teorik bilgiye ek olarak pratik deneyim kazanarak iş yaşamına daha donanımlı bir şekilde adım atıyor. İTÜ GİNOVA, düzenlediği “Find-Your-Co-Founder” etkinlikleriyle de öğrencilere potansiyel ekip arkadaşları bulma fırsatı tanıyor.

İTÜ GİNOVA, bütün İTÜ’lü öğrencilere gelecekteki etkinlikler için takipte kalmaları çağrısında bulunuyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ