24 Kas 2023

TÜBA’dan İTÜ’ye 4 Ödül Birden

TÜBA, 2023 GEBİP ve TESEP Ödülleri’nin kazananlarını açıkladı. 4 ödül birden alan İTÜ’lü akademisyenler, bilimsel başarılarıyla dikkat çektiler.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, öğretim üyelerinin hem ulusal hem de uluslararası bilim ortamına sağladıkları nitelikli katkılar dolayısıyla kazandıkları ödüllerle gündeme gelmeye devam ediyor. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), 2023 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser (TESEP) Ödülleri’nin kazananlarını açıkladı. Ödül almaya hak kazanan İTÜ’lü akademisyenler, başarılarıyla dikkat çektiler.

Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü

Uluslararası düzeyde Türkiye kaynaklı bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla doğa bilimleri, mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler gibi alanlarda etkili genç bilim insanlarına verilen TÜBA-GEBİP Ödülleri kapsamında İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Fuat Topuz “Doğa Bilimleri” kategorisinde ödül sahibi olurken; “Mühendislik Bilimleri” alanında ise İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Nil Özbek ve İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi, Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Dr. Faiz Muhaffel ödül almaya hak kazandılar.

Bilimsel Telif Eser Ödülü

Bilimsel yayınların artmasını hedefleyen ve akademisyenlerin telif eser üretimini desteklemeyi amaçlayan TÜBA-TESEP Ödülleri kapsamında ise İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü, Acil Durum ve Afet Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Havacılık Meteorolojisine Giriş başlıklı eseriyle “Doğa ve Mühendislik Bilimleri” kategorisinde ödül sahibi oldu.

Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ