11 Kas 2023

Mezunumuz Hasan Büyükdede’ye Fahri Doktora

İstanbul Teknik Üniversitesi, 1972 Makina Fakültesi mezunu Hasan Büyükdede’ye 9 Kasım 2023 tarihinde İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle fahri doktora unvanı verildi.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 1972 Makine Fakültesi mezunu Hasan Büyükdede’ye 9 Kasım 2023 tarihinde İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle fahri doktora unvanı verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, törenin açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli mezunumuz, hem yerel hem uluslararası çapta, sanayi alanında yaptığı çalışmalarla kritik teknolojilerde atılım sağlayacak politikaların geliştirilmesinde birçok öncü çalışmada bulundu.” Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu ise senatoyu temsilen fahri doktora gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

“Verimlilik ve sürdürülebilirlik esasına dayalı bir sanayicilik anlayışının gelişmesine, ekonomik kalkınma ve sosyal gelişim gibi kavramları odağına alan teknoloji ve sanayi faaliyetlerinin artışına dair teşvik ve emekleri ile yerli üretimin saygınlığının artmasına dair katkıları dolayısıyla Hasan Büyükdede’ye fahri doktora diplomasını sunmaktan gurur duyuyoruz.”

“İTÜ’lü olmak en büyük prestij…”

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez tarafından fahri doktora belgesinin kendisine sunulmasının ardından Hasan Büyükdede, yaptığı konuşmada mutluluğunu dile getirdi: “İTÜ, hayatım boyunca gelişmesi için irtibatta olduğum ailem oldu. İTÜ’lü olmak en büyük prestijdir… Bugün bana layık görülen fahri doktora unvanı benim için en büyük onurlardan biridir.”

Hasan Büyükdede kimdir?

1949 yılında Konya’da doğan ve ilköğrenimini burada tamamlayan Büyükdede, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Makina Fakültesi’ni kazandı. 1972 yılında makine mühendisliği alanındaki eğitimini tamamladıktan sonra İmbat Makine Sanayii’nde üretim müdürlüğü ve teknik müdürlük gibi görevler üstlendi. Türkiye’nin önde gelen makine üreticilerinden olan Büyükdede; 1977 yılında, kırk yılı aşkın süredir ileri teknoloji ürünü hidrolik presler üreten Hidromode Hidrolik Makine Sanayi ve Ticaret AŞ’yi kurdu. 

Daha önce MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, İTO Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği, TOBB adına İKV Yönetim Kurulu Üyeliği gibi çeşitler görevler üstlenen Hasan Büyükdede, 2018 yılında; 2023 Haziran’ına kadar sürdürdüğü Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ