27 Eki 2023

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Anma Töreni

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü, İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde kutlandı. Rektörlük Atatürk Anıtı önündeki törende İTÜ’lüler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaştılar.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde düzenlenen törenle kutlandı. Rektörlük Atatürk Anıtı önünde buluşan İTÜ’lü akademisyen ve öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaştığı program, İstiklal Marşı’nın ardından gerçekleşen saygı duruşuyla başladı.

Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Bizler, geçmişten devraldığımız Cumhuriyet değerlerini, bilimin yol göstericiliğinde gelecek nesillere ve aramıza yeni katılan İTÜ’lülere aktarma çabası içindeyiz,” söyleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin üstlenmeyi hedeflediği rolü ve geleceği dönüştürme vizyonunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılının, aynı zamanda İTÜ’nün kuruluşunun 250. yılı olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Koyuncu, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Tam 100 yıl önce, bağımsızlığımızın bir nişanesi olarak Cumhuriyet’i ilan eden başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Cumhuriyetimizin bugünlere gelmesine vesile olan tüm kahraman şehitlerimizi İTÜ Ailesi adına saygı ve rahmetle anıyoruz.”

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ