06 Eyl 2023

İTÜ ve Farplas Arasında İşbirliği

AB Horizon 2020 Teaming AI proje konsorsiyumu kapsamında İTÜ ve Farplas firması arasında işbirliği gerçekleşti. Farplas enjeksiyon makinelerindeki hataların anlık algılanması ve önlenmesi için İTÜ destekli yapay zekâ kullanılacak.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. yılında yapay zekâ algoritmaları geliştirme alanında uluslararası başarılı projelere imza atmayı sürdürüyor. Teaming.AI, konsorsiyum partnerleri arasında İTÜ Yapay Zekâ ve Veri Bilimi UYGAR Merkezi’nin (ITU AI) de bulunduğu, Avrupa Birliği Horizon 2020 programı çatısı altında fonlanmış bir araştırma projesi. Proje, akıllı üretim teknolojilerindeki yapay zekâ kullanımının artması için gerekli makine öğrenmesi algoritmaları ve insan-makine etkileşimi modellerinin tasarlanması ve üretilmesini hedefliyor.

Liderliğini Avusturyalı Ar-Ge firması SCCH’in yaptığı, 8 ülkeden toplamda 15 partnerin katkı verdiği projenin İTÜ tarafındaki yürütücülüğünü ise İTÜ Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazım Kemal Üre yapıyor.

Türkiye’de son kullanıcı ve veri sağlayıcı Farplas firması ile partner olan İTÜ, proje kapsamında geliştirilen yapay zekâ temelli üretim kontrol algoritmalarının FARPLAS süreçlerinde uygulanmasını sağlıyor. İTÜ ve Farplas firması arasında işbirliği doğrultusunda, Farplas enjeksiyon makinelerindeki hataların anlık algılanması ve önlenmesi için İTÜ destekli yapay zekâ kullanılacak.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ