06 Eyl 2023

İTÜ’nün Projeleri Ankara TEKNOFEST’te İlgi Odağı Oldu

Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’te İTÜ standı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. İTÜ proje takımları, geliştirdikleri projelerle dikkat çekti.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Ankara Etimesgut Havaalanı’nda ilk kez gerçekleşen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 17 proje takımı katıldı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen festival, bir milyon civarında kişi tarafından ziyaret edildi. İTÜ standı, teknoloji ve bilim meraklılarının ilgi odağı oldu.  

Askeri köpek robot “Proteo”ya birincilik ödülü

İTÜ öğrenci ve mezunlarından oluşan; Çayan Baykal, Yunus Demir ve Ömer Demirci’nin öncülüğündeki on kişilik ekibin tasarladığı askeri robot köpek “Proteo” projesi, TEKNOFEST bünyesinde düzenlenen “Girişimcilik Yarışı”nda birincilik ödülü kazandı.

“Uzay, havacılık ve savunma” kategorisinde yarışa katılan Proteo projesinin, insanlar için tehlikeli olabilecek nükleer santral benzeri alanlardaki görevlerde ve askeri bölgelerde yapılacak arama-tarama faaliyetlerinde kullanılması hedefleniyor.

“Güneş Enerjili İHA”, sınırların ve ormanların güvenliğinde rol oynayacak

TEKNOFEST’te dikkat çeken projelerden biri de, tasarım ve yazılımı tamamen İTÜ öğrencilerinden oluşan 12 kişilik bir öğrenci grubuna ait olan “Güneş Enerjisiyle Çalışan İnsansız Hava Aracı”ydı. 8 metrelik kanat genişliğine sahip olan ve 8,5 saat havada kalabilen güneş enerjili İHA’nın temel amaçlarından biri, bu tür taşıtların çevreye verdiği zararın önüne geçmek ve karbon emisyonunu azaltmak.

Projeyi geliştiren İTÜ öğrencileri, projenin kasım ayında yapılacak lansmanının müjdesini verirken, güneş enerjisiyle çalışan İHA’nın, orman ve sınırların üzerinde devriye gezerek yangın felaketlerinin önüne geçilmesi ya da sınır güvenliğinin tesisinde kullanılabileceğini dile getirdiler.

TEKNOFEST’e katılan proje takımlarımız:

İTÜ ALBATROS

İTÜ APİG TECH

İTÜ ATA

İTÜ BIOBEE

İTÜ CaToFlow

İTÜ EV

İTÜ Facilis

İTÜ Gökbörü Havacılık ve Uzay

İTÜ Alhazen Havacılık ve Uzay

İTÜ HyperBee

İTÜNOM

İTÜ Racing

İTÜ RAKE

İTÜ ROV

İTÜ Pars Roket

İTÜ Lagari Thrust Roket

İTÜ TVC ROCKET

 

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ