28 Ağu 2023

Öğrencimizin Projesine ABD’den Hibe Desteği

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden lisans öğrencimiz Uğur Berkay Çalışkan, vücut dokularının dielektrik özellikleri hakkında hazırladığı proje önerisiyle 2023 AP-S Undergraduate Summer Research Scholarship maddi desteğini almaya değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. yaşını kutlarken başarılı projelerle uluslararası alanda adından söz ettirmeye devam ediyor. ABD merkezli bir meslek kuruluşu olan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’ne (IEEE) bağlı Anten ve Dalga Yayılımı Topluluğu (AP-S) 2023 AP-S Undergraduate Summer Research Scholarship Programı ile anten içeren uygulamalar ve sistemler alanında çalışan lisans öğrencilerine hibe desteği sunacağını duyurdu.

2023 AP-S Undergraduate Summer Research Scholarship hibe desteğini alabilmek için programa dünyadaki çeşitli üniversitelerinden pek çok başvuru yapıldı. Kriterleri sağlayan 59 proje, alanlarında uzmanlaşmış akademisyenlerden oluşan bir komite tarafından değerlendirildi ve dört ay süren süreç sonunda 34 projeye hibe desteği sunulmasına karar verildi.

İTÜ Elektrik ve Elektronik Fakültesi Elektrik ve Haberleşme Bölümü’nden lisans öğrencimiz Uğur Berkay Çalışkan’ın Doç. Dr. Tuba Yılmaz Abdolsaheb ve Dr. Öğr. Üyesi Cemanur Aydınalp’in danışmanlığında hazırladığı “Temperature-Dependent Dielectric Properties of Tissue Mimicking Materials” başlıklı proje önerisi, 2023 AP-S hibesini almaya hak kazanan 34 projeden biri oldu.

Öğrencimizi ve danışman öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ