14 Tem 2023

EELISA, 2. Aşama İçin İTÜ'de Toplandı

EELISA Projesi’nin stratejik ve operasyonel kurulları, projenin ilk aşamasının tamamlanması ve yakında başlayacak ikinci aşamanın başlaması ı̇çı̇n önemli̇ kararlar almak üzere İstanbul’da toplandı

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

“Avrupa Mühendislik Öğreniminde Yenilikçilik ve Bilim Birliği” (European Engineering Learning Innovation and Science Alliance — EELISA) Projesi kapsamında, yönetim ve yürütme kurulları İstanbul’da bir araya geldi. Projenin birinci aşamasının tamamlanması ve ikinci aşamanın başlamasına ilişkin Yönetim Kurulu Toplantısı, 11-13 Temmuz’da İTÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Oldukça geniş çaplı katılımın sağlandığı toplantının katılımcıları arasında, proje  ortağı üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları, başkan ve direktörlerinin yanı sıra EELISA Yönetim Kurulu temsilcileri, EELISA InnoCORE ve Öğrenci Konseyi üyeleri  yer aldı. Toplantı, EELISA Projesi’nin ikinci aşaması olan “EELISA 2.0”ın finansmanı için Avrupa Komisyonu’ndan onay alınmasından sadece bir hafta sonra gerçekleştirildi. Toplantıda, 100’den fazla katılımcı, EELISA’nın birinci aşaması için belirlenen hedeflere ulaşmasını ve bir sonraki aşamaya etkili bir şekilde geçmesini sağlamak için yoğun bir şekilde işbirliği yapma şansı buldu.

EELISA Yönetim Kurulu, EELISA 2.0 için Ortaklık Çerçeve Anlaşması’nı onaylayıp imzaladı. Kurul ayrıca, EELISA’nın ilerlemesiyle ilgili temel rakamları ve sonuçları gözden geçirdi.

İstanbul toplantılarında, EELISA Öğrenci Konseyi de kendi kurumlarındaki temsilcilik rollerine ilişkin düzenlemeler yapmak üzere bir araya geldi. Temsilcilerin görevlerinin çeşitliliğinin ve en iyi uygulamaların paylaşılması, toplantının önemli kazanımlarından biri olarak öne çıktı. Ayrıca toplantıda, EELISA Öğrenci Konseyi’nin Bükreş’te düzenlenecek olan EELISA Uluslararası Konferansı’na yapacağı katkının planlanması üzerinde de duruldu.

 

Köprüler şehrinde, stratejik kararlar ve adımlar

Toplantıda, operasyonel bir organ olarak EELISA Yönetim Kurulu, EELISA’nın gelecekteki yönünü ve önceliklerini etkin bir şekilde uygulamak amacıyla acil görevleri ve operasyonel boyutları ele aldı.

EELISA innoCORE ekibi ise, projenin mevcut durumunu değerlendirdi ve Mayıs 2024’te sona erecek projenin yılına girerken sonraki adımlarını belirledi. Toplantı kapsamında, aynı zamanda ikinci EELISA InnoCORE Sempozyumu da düzenlendi. Geçen yıl başarıyla düzenlenen açılış toplantısının ardından yapılan bu toplantıya ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız

EELISA Yönetim ve Yürütme Kurulları, çok kültürlü canlı tarihiyle bilinen İstanbul’da ilk kez bir araya geldiler. Toplantı, katılımcıların ilham verici fikir alışverişi yapması ve projeye dair ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabilecek zorlukların ve fırsatların keşfedilmesine de elverişli bir ortam sundu.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250. kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu yıl EELISA Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu üyelerini Innocore 2. Sempozyumu katılımcılarıyla birlikte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. İkinci evresine geçişine tanıklık ettiğimiz EELISA'nın daha köklü, canlı ve güçlü hale geldiğini görmekten gurur duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.

 

EELISA hakkında

EELISA, kurucu ortakları arasında İTÜ’nün de yer aldığı “Avrupa Mühendislik Öğreniminde Yenilikçilik ve Bilim Birliği” (European Engineering Learning Innovation and Science Alliance — EELISA), bir Avrupa Üniversitesi İnisiyatifi Birliği’nin kısa adıdır.

EELISA Avrupa Üniversitesi’nin vizyonu; yeni bir mühendislik modeli yaratarak güncel toplumsal sorunlara akıllı ve sürdürülebilir mühendislik çözümleri üretmek, böylece geleceğin mühendislerine gerekli teknik ve sosyal yetkinlikleri sağlayarak Avrupa Eğitim Alanını dönüştürmektir.

EELISA; sekiz ülkeden toplam on üniversitenin oluşturduğu bir Avrupa Üniversitesi İnisiyatifi olarak 195 bin öğrenciyi, 18 bin öğretim üyesini ve 12 bin idari personeli kapsamaktadır.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ