10 Tem 2023

EELISA’nın İkinci Faza Geçiş Toplantıları İTÜ’de Yapılıyor

İTÜ, 250. yılında Avrupa Mühendislik Öğreniminde Yenilikçilik ve Bilim Birliği’nin (EELISA) Yönetim Kurulu, Yürütme Kurulu ve Öğrenci Konseyi toplantılarıyla II. InnoCORE Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak. 11-13 Temmuz tarihlerine yapılacak toplantılarda, EELISA’nın ikinci fazına geçişi kutlanırken birçok önemli karar alınacak.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), mühendisliği yeniden tanımlama hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğü 250. yılında önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

İTÜ’nün kurucuları arasında yer aldığı Avrupa Mühendislik Öğreniminde Yenilikçilik ve Bilim Birliği’ni (EELISA) oluşturan üniversite rektörleri, rektör yardımcıları ve birçok üst düzey isim İTÜ Taşkışla ve Ayazağa Yerleşkelerinde 11-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek toplantılarda bir araya gelecek.

EELISA 2.0’a geçiş

EELISA Yönetim Kurulu, EELISA Yürütme Kurulu, EELISA InnoCORE temsilcileri ve EELISA Öğrenci Konseyi gerçekleştirecekleri toplantılarda EELISA’nın geleceğini ve önceliklerini belirleyecek önemli konulara odaklanacak. Daha güçlü ve daha etkili bir EELISA 2.0 için stratejik karar alımı, kritik belgelerin onaylanması ve derinlikli proje incelemeleri gerçekleştirilecek.

EELISA InnoCORE ekibi uygulamanın son yılına girerken projenin mevcut durumunu değerlendirecek ve sonraki adımları belirlemek için çalışacak. EELISA Öğrenci Konseyi, rollerine ince ayar yapmak, görevlerinin çeşitlilik içeren doğasını anlamak ve en iyi uygulamaları karşılıklı olarak paylaşmak için toplanacak.

InnoCORE II. R&I Sempozyumu

EELISA toplantıları kapsamında Araştırma ve İnovasyon konusunda InnoCORE II. R&I Sempozyumu 12 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Sempozyumda EELISA Toplulukları üzerinden EELISA Araştırma ve Yenilik Stratejisi’nin etkinleştirilmesi, EELISA Toplulukları üzerinden üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

İTÜ ev sahipliğinde gerçekleşecek bu toplantının ardından 1. EELISA Uluslararası Konferansı için geri sayım başlayacak.

İTÜ, evrensel niteliklerle donanmış “Avrupa Mühendisi” yetiştirme hedefiyle mühendislik alanında özelleşmiş bir birlik olan EELISA’ya Türkiye’den dahil olan tek üniversite olmasıyla dikkat çekiyor.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ