07 Tem 2023

Mezun İstihdamında İTÜ İlk Sırada

Türkiye’nin en büyük istihdam platformlarından Kariyer.net, İşveren İlgi Endeksi’nin son sayısını yayımladı. Sonuçlara göre İTÜ, Türkiye’de mezunları en kolay iş bulan üniversitelerden biri oldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, iki buçuk asırlık geçmişinin verdiği güvenle en çok tercih edilen üniversitelerden biri olmaya devam ediyor. Türkiye’nin en büyük istihdam platformlarından Kariyer.net, İşveren İlgi Endeksi’nin son sayısını yayımladı. Üniversite tercihleri için önemli bir kaynak olan endeks sayesinde hangi üniversite ve bölüm mezunlarının daha kolay iş buldukları ortaya çıktı.

Köklü ve etkin kurumlar, iş konusunda kendileri gibi köklü ve etkin üniversitelerin mezunlarına güveniyor. Üniversite seçimi, öğrencilerin geleceğini belirleme konusunda oldukça önem taşıyor. Bu nedenle Kariyer.net öğrencilere üniversite tercihi konusunda bir rehber oluşturmak için mevcut iş ilanı veren 486 bin işverenin tercihlerini inceledi. Tüm verileri adayların özgeçmişlerinde yer alan bilgilerle eşleştirerek oldukça kapsamlı bilgiler içeren İşveren İlgi Endeksi’ni ortaya çıkardı.

İşverenlerin tercihinde İTÜ Bilgisayar Mühendisliği 1. sırada

Yapılan araştırmalar sonucu İşveren İlgi Endeksi’ne göre İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yüzde 76,1’lik oranla Türkiye’de işverenlerin, mezunlarına en çok ilgi gösterdikleri on üniversiteden biri oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ise işverenlerin en çok tercih ettiği üniversite ve bölümler listesine yüzde 89,5 oranla ilk sıradan girdi. 

İşverenlerin, mezunlarına en çok ilgi gösterdikleri 20 üniversite ve bölümü listesine giren diğer İTÜ bölümleri ise yüzde 76,7 oranla Endüstri Mühendisliği, yüzde 75,8 oranla Matematik Mühendisliği ve yüzde 70,8 oranla İşletme Mühendisliği oldu.

 

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ