19 Haz 2023

İTÜ, Modern Ulaşım ve Lojistik Teknolojileri Çalıştayı’nda

İstanbul Teknik Üniversitesi, Azerbaycan Teknik Üniversitesi ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi; Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teki 21. Yüzyılda İpek Yolu: Modern Ulaşım ve Lojistik Teknolojileri Çalıştayı’nda buluştu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. yaşını kutlarken sürdürülebilir bir gelecek için uluslararası projelerde yer almaya devam ediyor. İTÜ, Azerbaycan Teknik Üniversitesi ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi; 15 Haziran 2023 tarihinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen “21.Yüzyılda İpek Yolu: Modern Ulaşım ve Lojistik Teknolojileri” başlıklı çalıştayda bir araya geldi.

Modern ulaşıma ve lojistik sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan, aynı zamanda üç ülke arasında ulaştırma ve lojistiğin geliştirilmesi yönünde önemli bir adım olan çalıştayda konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Her konuda olduğu gibi, sürdürülebilirlik konusunda verilecek eğitimler sayesinde hem hükümetler hem de firmalar günden güne daha bilinçli hale gelebilecektir. Sürdürülebilirlik konusunda insanların bilinç düzeyi arttıkça, çevre dostu uygulamalar çok daha fazla yaygınlık kazanacaktır,” dedi.

Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi Rektör Vekili Adil Abdurahmanov ise, “İstanbul Teknik Üniversitesi dünya sıralamasında ilk binde olan bir üniversite. Eğitim kalitemiz ve yöntemler konusunda destek alacağız,” diyerek işbirliğinin lojistik açıdan olduğu kadar eğitim alanındaki önemine de dikkat çekti.

İki günlük çalıştay kapsamında, yirmiden fazla uzman sektörün farklı alanlarına dair sunumlar yaptı. Sunumların sonunda üç üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ