15 Haz 2023

İTÜ Sismik Takımımıza ABD’den Üçüncülük

İTÜ Sismik Takımımız; UCLA, UC Berkeley, Cornell gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinin de yer aldığı uluslararası yarışmada mimari alanda üçüncülük kazandı.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. yılında uluslararası alanda büyük başarılar elde etmeye devam ediyor. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan depreme karşı dayanıklı yapılar tasarlayan İTÜ’lü Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin oluşturduğu İTÜ Sismik Takımı, ABD’den dereceyle döndü.

Bu yıl ilk kez ABD Deprem Mühendisliği Araştırmaları Enstitüsü (EERI) tarafından San Francisco’da düzenlenen, uluslararası lisans öğrencileri arası depreme dayanıklı bina tasarım yarışması “EERI Seismic Design Competition”a katılan İTÜ Sismik Takımı; aralarında UCLA, UC Berkeley, Cornell gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinin de yer aldığı 34 takımla yarışarak mimari dalda üçüncülük elde etti.

Tasarımlarıyla gelecekte pek çok hayat kurtarmayı amaçlayan İTÜ Sismik Takımı, aynı zamanda önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek yarışmalarda, diğer dallarda derece elde etmeyi de hedefliyor.

Takımımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ