13 Haz 2023

Doktora Mezunumuza Akademi Ödülü

İTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü mezunumuz Abdulehad Özdemir, Prof. Dr. İlker Murat Koç danışmanlığında hazırladığı teziyle 6. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri kapsamında Akademi Ödülü’ne layık görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi 250. yaşını çeşitli alanlardaki başarı haberleri ile taçlandırmaya devam ediyor.  AUS Türkiye tarafından akıllı ulaşım ve hareketlilik teknolojilerinin ülkemizde gelişmesi ve yerli üretimine katkı sağlanması amacıyla, yenilikçi fikirlere verilen “Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri” bu yıl da sahiplerini buldu. 

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Mekatronik Mühedisliği Doktora programı mezunumuz Dr. Abdulehad Özdemir, Prof. Dr. İlker Murat Koç danışmanlığında hazırladığı “Design and Evaluation of Energy Management Systems for Connected Hybrid and Electric Vehicles” (“Bağlantılı Hibrit ve Elektrikli Araçlar İçin Enerji Yönetim Sistemleri Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi”) konulu teziyle 6. Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri kapsamında Akademi Ödülü’nün sahibi oldu

Enerji verimliliğinin ve çevresel sürdürülebilirliğin artırılmasına yönelik bu ödüllü tez çalışması, geliştirilen enerji yönetim sisteminin bağlantılı araçların güzergâh ve trafik yoğunluğu bilgisi ile daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayarak otomotiv endüstrisinin geleceğini şekillendirecek.

Mezunumuzu tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. 



İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ