26 May 2023

İTÜ’de Güneş Gözlem Etkinliği

5. İTÜ Güneş Gözlem Etkinliği’nde astronomiye meraklı İTÜ’lüler, Güneş ve Güneş lekelerini incelediler.

İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. Yıl Etkinlikleri kapsamında, Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Yukarı Atmosfer ve Uzay Havası Laboratuvarı tarafından 25 Mayıs 2023’te Güneş Lekesi Gözlem Etkinliği düzenlendi.

Ayazağa Yerleşkemizde bulunan Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar farklı filtreli teleskoplarla Güneş’i ve Güneş lekelerini inceledi. Etkinlikte uzay havası ile ilgili kısa animasyon gösterimlerinin yanı sıra Yukarı Atmosfer ve Uzay Havası Laboratuvarı ile ilgili bilgilendirme de yapıldı. Öğrenciler ve astronomi meraklıları, uzay havası ve Güneş aktivitelerine dair birçok konuda uzmanlardan bilgi alma şansını yakaladılar.