04 May 2023

İTÜ’de 8. Karbon Zirvesi

İş dünyası ‘İklim Dirençli Sanayi ve Güçlü Türkiye’ için İTÜ ev sahipliğinde bir araya geldi. İklim finansmanı, karbon yönetimi zorlukları, fırsatları ve başarıları konuşuldu. Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği 2023 Düşük Karbon Kahramanı ile Küçük Karbon Kahramanı ödülleri sahiplerini buldu.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi, geleceği dönüştürmek için sürdürülebilir projelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ana desteğinde yapılan 8. İstanbul Karbon Zirvesi bu yıl “İklim Dirençli Sanayi, Güçlü Türkiye” başlığıyla gerçekleşti. 2 Mayıs 2023’te İTÜ’nün tescilli yeşil yerleşkesi Ayazağa Kampüsünde bir araya gelen paydaşlar, konusunun ilk ve tek etkinliği olan Karbon Zirvesi’nde yılın Karbon Kahramanları’nı da belirlediler.

“Sürdürülebilirlik” İTÜ’nün önemli bir parçası

Zirve'nin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu, konuşmasında İTÜ’nün iklim sorunları ve sürdürülebilirlik alanında yaptığı öncü çalışmalara değinirken, “İstanbul Teknik Üniversitesi olarak birçok alanda olduğu gibi; çevre, iklim sorunları ve sürdürülebilirlik alanlarında öncü, yol gösterici bir rol üstlenmeye devam ediyoruz,” dedi. Ayrıca İTÜ öğretim üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada: “Hepimiz Kahramanmaraş merkezli büyük bir afet yaşadık. Bu afet doğal yollardan yaşadığımız bir afetti ve insanımızı, ülkemizi bu afetten çıkarmaya çalışıyoruz. Bir de sera gazı salımı ile yaşadığımız ve bizim sebep olduğumuz, iklim değişikliği afeti var. İklim değişikliği sürekliliği olan ve birbirini tetikleyen bir afet olarak karşımıza çıkıyor. Bu zirvede karbon salımından iklim değişikliğine kadar birçok konuyu konuşma fırsatımız olacak. Ben bu vesile ile zirveye katılan tüm paydaşlara teşekkür ederim,” dedi.

Karbon Kahramanları

Karbon Zirvesi’nin sonunda firmaların, sürdürülebilirlik yönetimi alanında, başta çevresel göstergeler olmak üzere sosyal ve yönetişimsel göstergelerine yansıyan sera gazı azaltımı başarılarının değerlendirildiği Düşük Karbon Kahramanları ödülleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da sahiplerini buldu. İstanbul Karbon Zirvesi aynı zamanda çocuklara “sürdürülebilirlik kültürü” kazandırılması amacıyla her yıl Küçük Karbon Kahramanı ödülü de veriyor. Koç Okulu Sosyal ve Teknololojik Girişimcilik, Yenilikçilik ve Yaratıcılık Kulübü (K-STEIC) bu yılın “Küçük Karbon Kahramanı” ilan edildi.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ