03 May 2023

Mezunumuza TÜBA-Teknofest Doktora Bilim Ödülleri’nde Birincilik

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Doktora Programı 2022 mezunumuz Dr. Tuğçe Bilen, “Yapay Zeka Tabanlı ve Dijital İkiz Destekli Geçici Havasal Ağ Yönetimi” başlıklı teziyle 2023 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri’nde Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında birinciliğe değer görüldü.

Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), geleceği dönüştürme vizyonu kapsamında çığır açıcı ve yenilikçi teknoloji üretimine odaklanmayı sürdürüyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri kapsamında İTÜ Bilgisayar Mühendisliği doktora mezunumuz Dr. Tuğçe Bilen, hazırladığı “Yapay Zeka Tabanlı ve Dijital İkiz Destekli Geçici Havasal Ağ Yönetimi” başlıklı doktora teziyle Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında birinci oldu. Mezunumuz doktora tezini İTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Berk Canberk danışmanlığında hazırladı.

İTÜ mezunu Dr. Tuğçe Bilen’e ödülü, 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Teknofest’te Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından takdim edildi. Ödül kapsamında mezunumuz 75 bin TL’lik para ödülünün de sahibi oldu.

Dr. Tuğçe Bilen’in öğretim üyemiz Prof. Dr. Berk Canberk danışmanlığında hazırladığı birincilik kazanan “Yapay Zeka Tabanlı ve Dijital İkiz Destekli Geçici Havasal Ağ Yönetimi” başlıklı doktora tezi hava yolu taşımacılığı kullanan yolcuların kesintisiz ve hızlı internet talebinin karşılanmasına yönelik yenilikçi bir bakış açısı getiriyor.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Teknofest Doktora Bilim Ödülleri’nin amacının nitelikli çalışmaları teşvik etmek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Şeker, benzerlerini geride bırakan doktora tezlerinin yenilikçi yönleriyle akademide büyük bir memnuniyet oluşturduğunu ve ülkemize yüksek katma değer sağladığını sözlerine ekledi.

TÜBA-Teknofest Doktora Bilim Ödülleri

Doktora Bilim Ödülleri, Teknofest’te öncelikli olarak belirlenen alanlarda tamamlanarak savunması yapılan doktora tezleriyle başvuran bilim insanlarına veriliyor. Öncelikli alanlar arasında şunlar yer alıyor: Teknoloji ve tasarım, bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim, sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri ve biyoteknoloji, Milli Teknoloji Hamlesi’nin uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları, eğitim yaklaşımları, güvenlik politikalarını içeren sosyal bilimler alanı.

Dr. Tuğçe Bilen hakkında

Dr. Tuğçe Bilen, lisans eğitimini 2015’te İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans ve doktora derecelerini de yine İTÜ Bilgisayar Mühendisliği programında, sırasıyla 2017 ve 2022 yıllarında aldı. Üniversitemizde 2018-2021 arasında araştırma görevlisi olarak bulunan Dr. Tuğçe Bilen şu anda Türk Telekom firmasında İnovasyon Geliştirme Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Mezunumuzu ve danışman öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İTÜ Ayazağa Kampüsü

Rektörlük Binası Maslak-Sarıyer / İstanbul

İTÜ Ayazağa Kampüsü Telefon

0212 285 30 30 (40 Hat)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Fax

0212 285 29 10

İTÜ